Kontroverzni Gucci džemper

| Fashion |

Gucci

Talijanski modni brend Gucci je upleten u još jedan rasistički skandal nakon što su se kupci požalili da njihova najnovija crna dolčevita na neki način omalovažava tamnopute osobe.

Naime, ova kompanija se suočila s kritikama nakon što su se pojavile fotografije "balaclava jumpera" koji ima isječak na mjestu usta oko kojeg se nalazi crveni dio koji podsjeća na usne.

Iz Guccija su se ubrzo ispričali za prouzrokovanu štetu i odmah su povukli džemper iz svojih trgovina i sa svoje web stranice.

Gucci

No, ovaj odjevni predmet još uvijek je dostupan za kupovinu po cijeni od 890 dolara na web-stranici Spring, gdje je opisan kao dio zimske kolekcije koja je inspirirana starim skijaškim maskama.

Mnogi su iznijeli kritike zbog samog izgleda džempera ubrzo nakon što se pojavila fotografija na internetu, a preko društvenih mreža je pokrenuta kampanja protiv kupnje Gucci proizvoda.

"Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrijednost koju trebamo njegovati, poštovati i svaku odluku koju donosimo trebamo temeljiti na ovome. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za cijeli Gucci kolektiv", priopćili su iz ovog talijanskog modnog giganta.

Gucci