Koji ste body type i što obući s obzirom na građu tijela

| Fashion |

Koji ste body type?

Najbitnije je osjećati se dobro i samopouzdano u vlastitijoj koži. Odjećom možemo istaknuti svoje atribute i sakriti svoje mane kako bi izgledali maksimalno lijepo i osjećali se odlično. Kako saznati koji ste body type i kako se obuči kako bi istaknuli svoje vrline saznajte u nastavku članka.
Koji ste body type?

Koji ste body type?


Kako bi saznali koji ste body type sve što vam je potrebno jest metar s kojim ćete izmjeriti obujam svojih grudi, struka i bokova. Zapišite svoje mjere i s obzirom na te mjere saznajte koji ste body type.

1. Jabuka je oblik u kojem su grudi i struk većih dimenzija od bokova

2. Kruška je oblik tijela u kojem su grudi vrlo malene, a kukovi vrlo široki.

3. Pješčani sat je tip tijela u kojem su grudi i bokovi iste veličine dok je struk vrlo uzak.

4.Obrnut trokut je body type u kojem su mjere grudi veće, a struk i kukovi su malih dimenzija.

5. Dok je pravokutnik oblik tijela kada su sve tri mjere slične to jest jednake.

Što obući s obzirom na body type?
Oblik tijela nalik na pravokutnik treba istaknuti struk ili pomoću remena ili pomoću crop topa kako bi kreirali iluziju uskoga struka. Također ovom body typu odlično stoje volani u struku ili pak duboki v izrezi.

Žene čije tijelo nalikuje na pješčani sat zaista su prave sretnice jer njima stoji apsolutno sve.

Body type - pješčani sat

Tijelu oblika obrnutog trokuta bitno je istaknuti struk, ali i dodati volumen u donji dio tijela. Ovakvoj građi tijela odlično stoje gola ramena jer nema potrebe dodavati volumen u već široka ramena no u donjem dijelu tijela je itekako potreban volumen što možete postići s lepršavim suknjama ili hlačama. Haljine koje su uske u gornjem dijelu tijela, a prema dolje se šire su odlične za oblik obrnutog trokuta.

Body type - obrnuti trokut

Kruška je oblik tijela kojem treba dodati volumen u gornjem dijelu tijela što se lako može postići s predimenzioniranim rukavima ili pak naglašenim ramenima.

Body type - kruška

Kada govorimo o obliku tijela nalik na jabuku onda je potrebno znati kako u ovom obliku tijela nije poželjno naglašavati struk već ga prekriti. To ćete najbolje postići pomoću haljina a kroja. Također ono što je potrebno ovom obliku tijela je dodati volumen u donji dio tijela.

Body type - jabuka