Kitty Joseph - miljenica Lady Gage i Carine Roitfeld na Dreft Fashion Weeku Zagreb

| Fashion |

Kitty Joseph s/s 2014

Po prvi put u Zagreb na Dreft Fashion Week dolazi i urbana Britanka Kitty Joseph, velika miljenica Lady Gage koju Gaga neprestano spominje i hvali na svom blogu, a od čijih se avangardnih i unikatnih sunčanih naočala gotovo nikad ne odvaja te miljenica modne ikone Carine Roitfeld koja ju vrlo često nosi i hvali njezin dizajn.  

Lady Gaga u Kitty JosepgLady Gaga u Kitty Josepg
Lady Gaga u Kitty Joseph

Kitty je jedna od izabranih dizajnera koja je poput Versacea, Stelle McCartney, Gaultira, Gareth Pugh i Toma Forda osmislila dizajn za bocu poznate Absolut Vodke te kompletan stajling na istu temu. Godinama je surađivala sa svojom velikom prijateljicom i mentoricom, ekstravagantnom Zandrom Rhodes, jednim od najpoznatijih svjetskih kitničara Piersom Atkinsonom, a i danas surađuje s poznatom londonskom stilisticom Kim Howells.

Kitty Joseph kolekcija za Absolut
Kitty Joseph kolekcija za Absolut

Kolekciju koju će predstaviti na DFWZ-u  predstavila je na ovogodišnjem London Fashion Weeku te u sklopu London Showrooma tijekom Pariškog tjedna mode. Inspiraciju za ovu mladenačku i otkačenu kolekciju pronašla je u smirenom blagdanskom raspoloženju kojeg prikazuje egzotičnim printevima. Kitty je kolekciju naglasila luksuznim elementima od svile te delikatnim detaljima, poput printeva palminog lišća u vjerodostojnoj veličini, materijala na kojemu je otisnut odbljesak mjesečine od površine mora ili pak refleksija zalaska sunca.  Osim otkačenih i hrabrih printeva, Kitty u svojoj kolekciji donosi predimenzionirane naočale, nakit, bikinije, čarape te remenje koji nepogrešivo predstavljaju brend  Kitty Joseph.

Kitty Josepg s/s 2014
Kitty Joseph s/s 2014

Hrabre i samopouzdane siluete kao zaštitni znak branda, naglašavaju tehničke detalje izrade tkanina kreirajući jedinstven stil među svim kolegama, tzv. “sportsko-umjetnički stil”. Prestižni fakultet Royal college of Art dao joj je temelje, ali takvu originalnost i kreativnost koju njen talent pokazuje, ne može ni jedna škola poučiti. Velika umjetnica i dizajnerica svoju će reviju predstaviti na Dreft Fashion Weeku Zagreb u četvrtak 21. studenog te uz pomoć egzotične kolekcije zagrijati i raspoložiti znatiželjne fashioniste.

Kitty Joseph s/s 2014
Kitty Joseph s/s 2014