Kate Middleton oduševila izgledom na dodjeli BAFTA nagrada

| Fashion |

Instagram/@fashiontomax

Ne samo da se Kate Middleton za razliku od brojnih uzvanica nije oglušila na modni poziv reciklaže starih outfita, koji su organizatori dodjele BAFTA nagrada uputili, a koji podrazumijeva buđenje svesti o održivoj modi, već je svojim stylingom zablistala poput prave plemkinje.

Buduća kraljica ovim je pojavljivanjem potvrdila svoj status miljenice britanskih medija i stil koji nikada ne razočarava.

Nosila je haljinu svoje omiljene modne kuće, Alexander McQueen, koju potpisuje Sarah Burton, a u pitanju je duga bijela haljina s ručno šivenim zlatnim aplikacijama, koju je vojvotkinja od Cambridgea nosila prije osam godina na državnoj večeri u Maleziji.

Naime, BAFTA je pozvale sve koji su prisustvovali na dodjeli nagradama da prilikom odabira outfita na umu imaju smanjenje zagađenja okoliša te da obuku već nošene modne kombinacije, s obzirom na činjenicu da modna industrija proizvodi više štetnih plinova nego bilo koja druga.

Kate je ovaj zadatak izvrsno obavila te zaradila dodatne bodove kod svih modnih kritičara, kako zbog apela na koji je uspješno odgovorila, tako i zbog kompletnog izgleda koji je upotpunila Jimmy Choo potpeticama sa zlatnim šljokicama, zlatnom clutch torbicom s potpisom Anye Hindmarch te nakitom koji potpisuju Van Cleef & Arpels.