Kalifornija je prva američka država koja je zabranila proizvode od životinjskog krzna

| Fashion |

Instagram/@kendalljenner

Kalifornija je prva država koja je zabranila prodaju i proizvodnju novih proizvoda od krzna i treća koja je zabranila većinu životinja na cirkuskim predstavama.

Prema zakonu kojeg je ovog vikenda potpisao guverner Gavin Newsom, zabrinjava se prodaja ili izrada svih krznenih komada u Kaliforniji od 2023. godine.

Zabrana ne uključuje rabljene proizvode ili proizvode napravljene iz vjerskih ili pokusnih razloga i isključuje prodaju kože i krzna pasa i mačaka, kravlje kože, kože jelena, ovčje i kozje kože, kao i taksidermiju.

Industrija krzna u iznosu od milijardu dolara suprotivila se prijedlogu, a Američko vijeće za krzno već je zaprijetilo tužbom.

Kalifornijsko novo zakonodavstvo slijedi već postojeće zabrane prodaje krzna u Los Angelesu i San Fransiscu, a guverner Newsom je objasnio : "Kalifornija je lider kada je riječ o dobrobiti životinja, a danas to vodstvo uključuje zabranu prodaje krzna. Ali, radimo i više od toga. Pokazujemo svijetu da lijepim, divljim životinjama, poput medvjeda i tigrova, nije mjesto na trakama trapeza ili skakanju kroz plamen. ".

Prema novom kalifornijskom zakonu kršenje zakona kaznit će novčanom kaznom do 1000 dolara za višestruka kršenja, novi kalifornijski zakon protiv cirkusa koji uključuje žive životinje znači da bi se kršitelji istog mogli suočiti s do 25 000 dolara kazne za svako kršenje.