Kakvi su božićni izlozi zasjali u New Yorku?

| Fashion |

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?

Kada je riječ o ovogodišnjim božićnim izlozima, trgovine u New Yorku stvorile su si jaku konkurenciju – gotovo se nemoguće opredijeliti tko je apsolutni pobjednik, no neke su trgovine ipak pokazale višu razinu kreativnosti. Tako Macy's slavi 50. obljetnicu Charlie Browna te nudi posjetiteljima high-tech interaktivan izlog, Berfdorf Goodmanov izlog ukrašen je Swarovski kristalima, dok je izlog trgovine Saks Fifth Avenue blještava palača s naglaskom na ublažena plava svjetla.

Danas smo za vas odabrali 5 najljepših božićnih izloga u New Yorku (plus jedan kao iznenađenje na kraju) koji bi vas mogli natjerati da razmislite o božićnom putovanju u New York. A ako vam se baš ne putuje u New York, onda da vas barem natjeramo u šetnju gradom kako biste razgledali naše božićne izloge. 

1. Macy’s Herald Square: "A Charlie Brown Christmas"

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Macy’s Herald Square: ‘A Charlie Brown Christmas’ (Getty Images)

Ove smo godine više nego ikada posvetili pozornost na tehniku i crtanje u stilu Charles Schultza. Izazov je bio prevesti njegove 2D vizualizacije u 3D bez vidljivog gubitka estetike. Napravili smo ekspresije likova za koje smo sigurni da su vrlo slični izvorniku – dodali plastične glave i ruke te napravili svaki outfit rukom. Najzabavniji izlog je klavir scena, gdje publika može svirati klavir (po prozorskom staklu) uz Schroedera. Ovo je mjesto gdje imamo izvorni karakter uključen u život današnjeg tehnološki pametnog klinca koji uživa u interaktivnom iskustvu“, izjavila je Roya Sullivan, direktorica nacionalnih izloga Macy'sa.

2. Bergdorf Goodman: "Brilliant Holiday"

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Bergdorf Goodman: ‘Brilliant Holiday’ (Getty Images)

Zbog Swarovski suradnje očekivali smo da će naši prozori zabljesnuti do n-tog stupnja ove godine, no nakon devet mjeseci proizvodnje, bili smo jako iznenađeni učinkom koji je proizvelo preko 7 milijuna kristala na jednom mjestu u jednom trenutku“, izjavio je direktor vizualne percpecije Bergdorf Goodmana David Honey.

3. Hermès: Flâneur Forever / Greta's Party installation by Nina Saunders

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Hermès: Flâneur Forever / Greta's Party installation by Nina Saunders

Inspirirani godišnjom "Flâneur Forever" blagdanskom temom, ovi komadi su presvučeni u  Hermès tkaninu za namještaj, uključujući prirodne grafike umjetnika Roberta Dalleta.

4. Lord & Taylor: "A Few Of Our Favorite Things"

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Lord & Taylor: ‘A Few Of Our Favorite Things’ (Getty Images)

Roe Palermo, potpredsjednik robne prezentacije: "Naši su izlozi u početku izgrađeni izvan svoga mjesta, a zatim instalirati u izlog da bi naposljetku završili u podrumu. U danima do otkrivanja pravog božićnog izloga, upravo su neki stari izlozi postavljeni na razinu ulice hidraulikom – jedinstvenuom značajkom 101-godišnje zgrade. Naravno, s proizvodima koji će ove godine zasigurno obradovati mnoge."

5. Saks Fifth Avenue: "The Winter Palace"

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Saks Fifth Avenue: ‘The Winter Palace’ (Getty Images)

Mark Briggs, izvršni dopredsjednik: "New York ne bi bio isti da ne postoje magične bajke i svjetlucav dekor unutar božićnih izloga. Veoma sam uzbuđen zbog svih prolaznika koji će vidjeti naše vrlo jedinstvene kreacije ove godine. "

+5. Cartier

Kako božićni ugođaj izgleda na ulicama New Yorka?
Cartier (Getty Images)

Jer Cartier je dovoljan razlog da izgleda savršeno.