Kako se odjenuti ako je na pozivnici naglašen black-tie dress code?

| Fashion |

S nadolazećom blagdanskom sezonom sve je više evenata i zabava na kojima moramo doći odjeveni na određen način.

Moda je način izražavanje kreativnosti mnogih ljudi, a pozivnice na kojima je naznačen “black-tie dress code” često nas znaju zbuniti.

Zbog black-tie dress codea se lako možemo osjećati poput još jedne ovce u stadu koja se pojavila na nekom specifičnom događaju.

U svijetu u kojem odjeća postaje sve ležernija u svim fazama, dileme s dress codeom postaju sve veće.  Na pozivnicama često pronalazimo šifre za odijevanje koje jednostavno služe zbunjivanju, a "večernje", " business casual ", " hipster formal ", "dodir glamura" samo su neke od njih.

Otići sa zabave možete kad god vi to želite, ali pitanje je kakav look odjenuti?

U nastavku pročitajte kako dešifrirati black-tie dress code u nadolazećoj sezoni zabava.

Što zapravo znači “Black-tie dress code”?

„Black-tie“ način odijevanja za muškarce označava nošenje leptir mašne sa svečanim odijelom, a za žene dugačku do poda, jako svečanu haljinu. No sama definicija black-tie odijevanja ovisi o domaćinu.  Važno je posavjetovati se s domaćinom zabave kako biste saznali je li njegovo poimanje oblačenja koje impresionira haljina do poda ili kratka jako ukrašena haljina.

Nemojte se bojati javiti se domaćinu radi pojašnjenja formalnosti koje vi kao gost trebate, kao i podataka o onome što oni planiraju nositi.

Instagram/@weworewhat

Koji je najbolji način za navigaciju black-tie dress codeom?

Jednostavno rečeno, " black-tie " se za žene prevodi kao dugačka haljina od raskošnih materijala, poput baršuna, šifona, svile ili čipke.  Ako je vaš domaćin opuštene naravi možete se odlučiti i za koktel haljinu dramatičnog stila.

No, u ovakvim prilikama možete očekivati da će party biti prepun haljinama do poda i tuxedoa.

Instagram/@tamara

Kako možete predvidjeti koliko će događaj biti svečan?

Bit će tragova. Prvo razmislite o mediju poziva. Ako ste svoju pozivnicu primili putem pošte ili vam je ona osobno uručena, onda je događaj svečaniji od onog za koji ste pozivnicu primili putem digitalnih medija.

Izuzetak je pošta bez papira, samo zato što je pozivnica poslana putem e-pošte ne znači da nije riječ o jako svečanom događaji, ali tada će vam biti naznačeno kako se trebate odjenuti.

Instagram/@lydiamillen

Mogu li nositi crnu?

Apsolutno. Postoji razlog zašto black-tie naziva crna kravata. Ako se odlučite odjenuti crnu boju pobrinite se da vaši modni dodatci imaju onaj wow faktor kako bi podigli cjelokupni outfit.

Instagram/@camilacoelho