Kako se ispravno brinuti o traperu?

| Fashion |

Instagram/ @krysakings

S povećanjem svjesnosti o štetnom utjecaju ljudi na okoliš, modni svijet sve više priča o duljini trajanja odjeće, odnosno potiče nas na manju  kupnju novih odjevnih komada.

Kada je riječ o traperu, važno je znati kako se, o njemu, pravilno brinuti da bi trajao duže.

Kako možemo osigurati da naš omiljeni par traperica traje duže?

Kada je u pitanju pranje traperica, nije najprikladnije koristiti standardne cikluse pranja u perilici rublja.

Za traper je uvijek važno slijediti upute za njegu koje su na njemu navedene. No, osnovni principi koji se primjenjuju su da se hladnim pranjem čuva priroda vlakna, traperice bi prilikom pranja trebali okrenuti prema unutra kako biste spriječili izbjeljivanje boje te bi trebali izbjegavati sušenje u sušilici rublja kako biste spriječili skupljanje materijala.

Mrlje na traperu tretirajte onako kako smatrate prikladnim i koristite cikluse brzog pranja u perilici za rublje.

Njegu trapera vodite na način da ga ne perete nakon svakog, već nakon višekratnog nošenja. Trebali bi se držati podalje od čestih pranja cijele odjeće jer kako bi vaša odjeća duže trajala potrebna joj je pažnja, a učestalo pranje može oslabiti materijal.

Ako ste odlučili riješiti se određenog komada trapera, razmislite o tome kako svom starom traperu možete produžiti vijek trajanja na način koji ne nanosi štetu planeti.

Prije nego što odbacite stari par traperica, razmislite o tome da im date novi životni vijek. To je sjajan izgovor za kreativnost, plus, traper često s vremenom i nošenjem izgleda bolje nego kada ste ga kupili.