Kako se obući u trendu bez da potrošite velike iznose?

| Fashion |

Instagram/@tamara

U mjesecu koji je povezan s tjednima mode i početkom jesenskog odijevanja često razmišljamo kako uštedjeti na kupovini nove odjeće.

 


Moda ima trajan učinak na našu planetu, što, naravno, stvara ogromne količine otpada. Ako niste znali, skoro svaki tjedan 11 milijuna odjevnih predmeta završi na odlagalištu.

Zato je važno biti savjestan kupac i promijenite svoj način razmišljanja kako bi dugoročno otklonili "brzu" modu koja stvara otpad.

Evo kako izvršiti promjenu načina kupovine nepotrebnih stvari.

Iskoristite svoj ormar na najbolji mogući način

Prošli su dani u kojima je ponavljanje outfita bilo nezamislivo. Čak i najpoznatije modne blogerice koje dokumentiraju svoje odjevne kombinacije ponavljaju iste komade odjeće.

Kao što nam je pokazala Rosie Huntington-Whiteley, koja ima pregršt statement komada koje voli ponavljati više puta, poput hlača na crtu ili bež blazera, pametno kupovanje klasičnih komada pomoći će vam spojiti spajalicu zvanu modna kombinacija iznova i iznova.
Važno je posjedovati komade koji nisu trendovski, one koje ćete moći kombinirati u svakoj prilici bez obzira na godišnje doba.

Kupujte vintage i rabljenu odjeću

Kupnja vintage komada znači da možete pokazati svoju kreativu u prikazu individualnog stila i razmišljati izvan okvira prilikom planiranja outfita.
 Krenite na putovanje do najbližeg second hand ili vintage shopa i možda ćete i pronaći neko skriveno blago.

Mnogi utjecajni modni stručnjaci koriste svoje platforme za promociju vintage kupovine te kod njih možete pronaći brojne savjete kao lakše i produktivnije otiči u takvu kupovinu.
Rabljena odjeća uvijek se može oprati i ponovno nositi l, a u novim kolekcijama koje pronalazite u dućanima nećete naći komada s dušom i često ćete u šetnji gradom naići na osobu u istoj kombinaciji.

Trgovine rabljene robe nisu jedino mjesto na kojem možete pronaći izvrsne vintage komade. Puno popularnih luksuznih modnih marki možete pronaći i na internetskim stranicama koje se specijalizirano bave prodajom starih komada koji se više ne mogu pronaći u trgovinama. Nemojte samo kupovati, već i prodajte ono što više ne nosite.

Iznajmite svoju garderobu

Jedan od načina kako se riješiti brze mode je promjena načina razmišljanja o kupovini. Budući da je moda jedna od industrija koja, zbog velike potražnje, najviše zagađuje svijet, dijeljenje svojih ormara s našim bližnjima uvelike pomaže.
Postoje čak i internetske stranice za iznajmljivanje i zamjenu modela koje nam omogućuju da ne kupujemo odjevne komada koje bismo inače nosili samo za jednu priliku i nikada više.

Iako modno iznajmljivanje nije popularno kao ono iznajmljivanja automobila, to nije novi fenomen. Ovaj način smanjenja kupovine novih stvari i zagađivanja postoji već više od 10 godina,a porast briga za okoliš učinio je iznajmljivanje odjeće popularnijom nego ikad prije.