Kako je izgledalo finale najuzbudljivijeg modnog događaja u Hrvatskoj?

| Fashion |

Drugi dan Zagreb Fashion Destination-a je privukao veliki broj ljubitelja mode svih generacija.

Sinoć je održana grandiozna završnica modne poslastice pod nazivom Zagreb Fashion Destination. Druga, finalna večer proljetnog izdanja oduševila je brojne zaljubljenike u modu, koji su do posljednjeg mjesta ispunili Meštrovićev paviljon. Novih 7 talentiranih dizajnera prikazalo je svoje viđenje modnih trendova za nadolazeće tople dane, a svojim sjajnim kreacijama zasluženo su izmamili pljesak i ovacije svih prisutnih.

Igor Djuga

Večer je otvorio Jet Lag, koji slovi za jedan od pionira hrvatske street style scene. Za nadolazeću sezonu dizajnerica je ostala vjerna svom modnom izričaju, s jako urbanim i kul, a opet iznimno nosivim casual odjevnim komadima, upotpunjenim umjetničkim instalacijama na glavama modela. Zatim su pistom prošetali modeli Martine Herak, koja nam je pokazala zanimljivu kolekciju u hrabrim asimetričnim krojevima u zagasitim tonovima. Identity by Igor Djuga trenutno je jedan od najpopularnijih hrvatskih mladih dizajnera, čije se prepoznatljive fantastične mini haljine voluminoznih rukava rasprodaju nevjerojatnom brzinom. Djuga je ponovno pokazao svu raskoš svog talenta, prikazavši briljantnu kolekciju u ponešto suptilnijim bojama i chic krojevima, koja će se nesumnjivo pronaći u ormarima brojnih trendsetterica.

Stolnik

Stolnik, hrvatski je dizajner renomiranog glasa, čija je reputacija i ovog puta opravdana. Materijali iznimne kvalitete i vrhunski dizajn najvažnije su karakteristike nove kolekcije, namijenjene damama svih uzrastima. Potom su pistom prošetali jednostavni i elegantni minimalistički modeli Sani Design-a, kao savršena protuteža šarenim uzorcima, karakterističnim za toplije doba godine. Notu glamura na zagrebačku modnu pistu donijela je Gorana Milaković, vlasnica brenda Bubabu Design. Kraljica business chic casual stila, još jednom je pokazala odličnu modnu kolekciju prožetu nosivim odjevnim komadima u monokromatskim bijelim i crnima nijansama. Kao najupečatljiviji detalj izdvojili su se prekrasni statement šeširi, koji će dati poseban pečat svakoj odjevnoj kombinaciji. Divno pletivo u laganijoj, proljetnoj verziji, svježeg, pročišćenog kolorita donijela je na pistu Jelena Petković, čiji je mladi brend Mjera već prepoznat od strane struke i klijenata. Posebnost njezinih modela postignuta je eksperimentalnim pristupom tradicionalnim tehnikama pletenja, čime svaki komad postaje pravo malo remek djelo.

Ivana lovrić

Za sjajne frizure i ovog puta pobrinuo se tim stručnjaka iz L'Oreal Professionnel hair service-a, a za besprijekoran make up talentirana ekipa Callegari – talijanske škole mode i dizajna. Oduševljenje prikazanim kolekcijama nisu krili ni brojni poznati, poput Ecije Ojdanić, Ive Šarić, Anite Dujić, Domenice, Borne Kotromanić, Ivane Lovrić iz grupa Colonia, Andree Solomun i ostalih.

Domenica Žuvela

„Jako sam zadovoljan i ponosan, jer smo uspjeli dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je u protekla dva dana bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti - Meštrovićevom paviljonu. – izjavio je Tonči Šundov, producent ZFD-a.

Kroz cijeli projekt provučena je zajednička nit vodilja s Gradom Zagrebom – svijest o ekologiji i brizi za okoliš, iznimno važnom tematikom u današnje vrijeme. Zagreb Fashion Destination još jednom je dokazao zašto je novi modni miljenik publike, ponajprije radi svog svježeg pristupa, mladih, talentiranih dizajnera koji sudjeluju i fenomenalnih kreacija.