Kako je izgledala najisčekivanija kolekcija New York Fashion Weeka?

| Fashion |

Oscar de la Renta jesen/zima 2013./14.

Vijest da će Galliano provesti tri tjedna u studiju Oscara de la Rente odjeknula je medijima brzinom munje. Mnogi su se pitali koja će zapravo biti Gallianova uloga. Sinoćnja revija napokon nam je dala odgovore i produkte njegovog boravka. Iako je sam Oscar  na upite o Gallianu prokomentirao da je on cijelo vrijeme bio u backstageu, jasno je da je ova kolekcija imala i Gallianov potpis.

Naravno, nismo vidjeli raskošne haljine ( izuzev onih koji su zatvorile reviju) niti teatralne komade ili raskošan make-up, koji su inače sinonim za Gallianov rad. No, siluete, upečatljivi tonovi i par hrabrih izvedenica pelerina i kapa jasno su dale do znanja da je Galliano ostavio svoj pečat na kolekciji.

Tirkizna kreacija koja je otvorila reviju s V izrezom, naglašenim strukom i zanimljivim volanom, kao da je došetala iz Diorovih vintage kolekcija, no, ostatak kolekcije odisao je de la Renta elegancijom. Mnoštvo uzoraka, pencil suknji popraćenih izrezom, mašnama i  čipkom zaokružio je jesensku priču dizajnera koji ove godine slavi čak 50 godina rada.
Sve u svemu, vjerujemo da su ova vrsna dva dizajnera uspjela zadovoljiti zahtjevan ukus svojih vjernih obožavatelja.

U galeriji pogledajte kolekciju Oscara de la Rente za jesen/zimu 2013./14.