Kako je izgledala druga večer Fashion.hr-a?

| Fashion |

I-Gle

Ni snježni vremenski uvjeti nisu sinoć spriječili modne zaljubljenike da uživaju u kolekcijama domaćih modnih dizajnera. Tako je dizajnerski dvojac I-gle sinoć održao reviju u samostalnom terminu na posebnoj pisti na Zagrebačkom Velesajmu, a druge večeri  FASHION.HR-a svoje modne vizije za nadolazeću sezonu predstavili su i Ivica Skoko, Ivana Barač te mlade dizajnerske nade Pavla Aleksić i modni duo Petra Vuletić i Saša Hortig.

Podršku svojim omiljenim dizajnerim iz prvih redova pružila su i brojna poznata lica – Nenad Korkut,  Matija Dedić, Damir Markovina, Edvin Liverić, Petra Dugandžić, Robert Kurbaša, Petra Nižetić, Ivana Delač Đolo, Mirela Priselac Remi, Miran Kurspahić, Petar Cvirn, Amar Bukvić i Alma Vukičević te mnogi drugi.

I-Gle
I-Gle

Druga večer započela je revijom modnog dvojca I-gle na posebnoj pisti, a  Nataša Mihaljčišini i Martina Vrdoljak Ranilović predstavile su kolekciju definiranu geometrijskim oblicima uz korištenje proreza i otvora u pravilnim i nepravilnim rasterima što je u konačnici rezultiralo neočekivano ženstvenim i chic modelima.

Ivana Barač
Ivana Barač

Program FASHION.HR-a nastavljen je na drugoj pisti revijom dubrovačke dizajnerice Ivane Barač koje je predstavila izvrsnu monokromatsku kolekciju izrađenu od visokokvalitetne vune i kože uz korištenje njezine omiljene neboje – crne. U kolekciji se ističu topovi i jakne, a korištenjem volana i kožnih detalja, modeli Ivane Barač istovremeno su seksepilni i snažni.

Pavla Aleksić
Pavla Aleksić

Mlada Pavla Aleksić  predstavila je ženstvenu kolekciju inspiriranu filmskom divom Marlene Dietrich koja se sastoji od dnevnih i večernjih izdanja. Pri izradi modela korištenie su ponajviše vuna i svila, a kolekcijom prevladavaju pastelni tonovi, beige, boja pijeska, svijetlo-smeđa i crvena.

Petra Vuletić i Saša Hortig
Petra Vuletić i Saša Hortig

Sinoć se premijerno  predstavio i mladi modni duo koji čine Petra Vuletić i Saša Hortig prikazavši kolekciju od deset vrlo nosivih modela koji su namijenjeni ženskoj, ali i muškoj populaciji. Kolekcija je izrađena od primarno sportskih materijala uz dominaciju tamno-plavih, sivo-plavih i bijelih tonova koji naglašavaju čistoću i jednostavnost kolekcije, a ovo je ujedno bila i najbolja kolekcija prikazana druge večeri Fashion.hr-a.

Drugu večer FASHION.HR-a zatvorio je Ivica Skoko prikazavši kolekciju inspiriranu gotikom i punkom kojom dominiraju crna, siva i ljubičasta boja. Osim dugih večernjih haljina, Skokina modna vizija za sezonu jesen-zima 2013./2014. uključuje i polufrakove te sakoe s prozirnim i kožnim detaljima.