Kako je bilo na drugoj večeri Cro-A-Portera?

| Fashion |

Arileo

Sinoć je na Zagrebačkom velesajmu održana duga večer ovosezonskog Cro A Portera,  gdje su svoje revije predstavili sljedeći dizajneri: Arileo, Maja Podrug, Monika Sablić, Marina Jerant & Manuela Lovrenčić, Jelena Aleksić i ELFS. U revijama su uživala brojna imena društvenog života : Lejla Filipović, Anica Kovač, Ana Rucner, Danijela Martinović, Žanamari Lalić, Maja Šuput, Jelena Perčin i brojni drugi.

Arileo
Arileo

Drugu večer CAP-a otvorila je kolekcija splitskog dizajnerskog dvojca Arileo koji je inspiriraciju pronašao u kontrastima crne i bijele u fotografskim radovima Mana Raya, fotografa iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, iznimne estetike i kompleksne jednostavnosti. Korijen svoje inspiracije dizajneri pronalaze u stilu i načinu odijevanja dvadesetih godina  te u muškom odijelu. Novo Arileo odijelo dobiva novu notu kroja i dizajna,  nosi epitet ženstvenosti i zasigurno da svaka žena ove sezone u svom ormaru mora imati jedno odijelo koje će joj podariti novu dimenziju elegancije.

Maja Podrug
Maja Podrug

Uslijedila je kolekcija još jedne splitske dizajnerice, mlade Maje Podrug koja je prikazala zanimljivu multifunkcionalnu kolekciju koja je velikim dijelom bila crne boje, a nama su posebno svidjeli neobični sivi prsluci, odnosno plaštevi koji su mračnoj kolekciji dali dozu elegancije.

Monika Sablić
Monika Sablić

Monika Sablić još je jedna Splićanka koja je sinoć prikazala svoju ženstvenu kolekciju kojom su dominirale svila, baršun i čipka. Kolekcijom dominiraju haljine, bluze, volumenzirane suknje,  kombinezoni te volani koji uvijek daju novu notu elegancije, a pročišćene linije i jednostavni krojevi nadopunjeni su upotrebom čipke. Za kraj nas je dizajnerica iznenadila predivnom vjenčanicom u kojoj se prošetala Renata Sopek, zaštitno lice ove kolekcije.

Marina Jerant i Manuela Lovrenčić
Marina Jerant i Manuela Lovrenčić

Mlade Marina Jerant & Manuela Lovrenčić sinoć su se prvi put predstavile publici Cro-A-Portera i to snažnom i poprilično seksipilnom kolekcijom. Kolekcija je monokromatska, s geomoetrijski razrađenim idejama u kroju sa naglaskom na formu trokuta koji se proteže kao element kroz cijelu kolekciju. Dizajnerice povezuju  na oko nespojive vrste materijala (eko koža, hladna vuna, muslin, odjevni til) radi postizanja snažnih formi i fluidnosti s pročišćenim minimalističkim siluetama.

Jelena Aleksić
Jelena Aleksić

Jelena Aleksić druge večeri CAP-a prikazala je svakako najzanimljiviju kolekciju, a iako je poznajemo kroz mušku modu, mlada dizajnerica dokazala je i da odličnim pliva u ženskim siluetama koje su bile poprilično maskulizirane. Nježna paleta boja sjajno se uklopila u neobičnu kolekciju mlade Aleksić.

Elfs
Elfs

Za kraj večeri i modnu zabavu pobrinuo se modni dvojac Elfs koji je na pistu izveo i slavnu Ninu Morić koja se sjajno uklopila u njihov estetski izražaj. Kolekcija kao i svaka do sada ne robuje strogom formom, a sigurni smo da će pronaći brojne obožavatelje među mlađom populacijiom. U galeriji saznajte što smo sve vidjeli druge večeri Cro-A-Portera.

Lejla Filipović
Lejla Filipović