Kada bijela tenisica postane umjetničko platno

| Fashion |

Svi zaljubljenici u dizajn i personalizirane predmete obožavat će ovaj trend kojem se svatko može pridružiti. 

Moda je oblik neverbalne komunikacije. Odjeća može izraziti tko ste, kakva su vam stajališta, pa čak i kako se osjećate. Trendovi su postali globalni, a putem društvenih mreža prenose se u sekundi. Konstantno smo bombardirani novim stvarima koje moramo imati i nekako kao rezultat svega toga sve više izgledamo uniformirano i svi jednako. Upravo iz toga stvorila se potreba za individualiziranjem i prelaženjem granica kako ne bi izgubili sami sebe u mnoštvu nametnutih stvari. Međutim, moda je našla rješenje i za to, personalizaciju predmeta.

VETEMENTS X REEBOK SPRING / SUMMER 2017

Gemna Gvasalia koji stoji iza dizajna francuskog brenda Vetements, radio je s Martinom Margielom koji je imao snažan utjecaj na Gvansalianov rad. Za suradnju s Reebokom stvorio je svoju verziju tenisice Instapump Fury. Dizajn tenisice sadrži ispisane bilješke poput ''dosadno mi je'' i ''i meni isto'' za koje se više čini kao da bi se trebale nalaziti ispod nekog školskog stola nego na tenisici. Cijena tenisice od oko 600€ bila je najskuplja Reebok tenisica ikada, a napomenuti ćemo da su rasprodane odavno.

DOLCE GABBANA FALL / WINTER 2017

Talijanski dizajnerski duo Dolce & Gabanna također su napravili personaliziranu tenisicu. Stefano Gabanna, koji je inače vrlo aktivan na Instagramu, predstavio je bijelu tenisicu sa zakovicama, svjetlucavim šljokicama i crtkaranjem japanskog ilustratora Jumpeia Kawamure. Natpisi poput ''So fab!'' i ''I'm thin and georgeous''koji je prouzročio kontroverzu. Ipak, Stefano Gabbana je jasno dao do znanja da im odgovora čak i negativan publicitet jer smatra da će svaka pažnja učiniti njihov brend još poznatijim.

ALBER ELBAZ X CONVERSE

Kako bi obilježili 100 godina postojanja kultne tenisice All Stars, Alber Elbaz dizajnirao je Capsule kolekciju koja je dio nove high-end linije ''Avant Converse''. Sveukopno dizajnirao je šest modela. Sve tenisice napravljene su od kože, a možete pronaći od jednostavnog bijelog ili crvenog modela do onih iscrtanih čiji je stil tipičan za Elbazov umjetnički rukopis. Kolekcija ''Converse x Aleber Elbaz'' dostupna je od 25. ožujka, ali samo u Japanu.

DIY TENISICE

Osim dizajnerskih kreacija, možete pronaći i niz samostalnih umjetničkih inspiracija poput one Kanye Westa koji je iscrtao svoje Adidas tenisice s flomasterom i objavio sliku na Instagramu. Nažalost u međuvremenu Kanye je izbrisao svoj Instagram profil, međutim jasno se sjećamo ispisanog imena ''Kim'' na njegovim tenisicama.

Najljepši aspekt ovog trenda je da svi u ormaru imamo barem jedne bijele tenisice. Najobičnija bijela tenisice postala je pravo umjetničko platno za sve kreativce koji žele biti drugačiji i koji su voljni potrošiti koju minuta na ovaj DIY projekt. Možete unijeti novi život u svoje stare tenisice s malo mašte te uokolo šetati s vlastitom mapom ideja, najdražim uzrečicama ili mislima, crtežima ili bilo čime što vama osobno nešto predstavlja.