Jedva čekamo reviju Marije Cvitanović na Dreft Fashion Weeku Zagreb!

| Fashion |

Marka by Marija Cvitanović

Po prvi puta na Dreft Fashion Weeku Zagreb svoju treću kolekciju predstavit će poznata modna stilistica i dizajnerica Marija Cvitanović svojim brandom "MARKA". Gradeći karijeru kao kostimografkinja kroz mnogobrojne serije poput "Ponosa Ratkajevih" i "Običnih ljudi" te pišući modne kolumne za poznate hrvatske časopise, Marija je poznata javnosti kao žena s izrazitim osjećajem za stil, modu i modne trendove. Jedina u Hrvatskoj osmislila je koncept salon u kojem nudi kompletan styling. Savršeno, a prema želji klijentica te traženoj prilici, bira klijenticama odjeću koju kombinira s nakitom, obućom, frizurom i make upom. 

Marka by Marija Cvitanović

Kolekcijom za sezonu proljeće/ljeto 2014. u subotu 23. studenog Marija Cvitanović će službeno i zatvoriti Dreft Fashion Week Zagreb. Otkriva kako je inspiraciju za svoju kolekciju pronašla u svojim najbližima – svojim dvjema mlađim sestrama Vlatki i Zrinki. Svaka od njih ima svoj potpuno različit stil, a i građa tijela je drugačija. Stoga je Marijina želja bila napraviti kolekciju koja će pristajati svakoj ženi te zadovoljiti stil i ukus svake žene.  

Marka by Marija Cvitanović
Marka by Marija Cvitanović

Temelj njezinog stvaranja je ženska silueta i profinjena elegancija. Prošlogodišnju svilu zamijenila je pamučno-vunenim tkaninama, romantičan stil urbanim i bezvremensko zavodljivim, a uske su haljine ostale uske, no prikrao se i pokoji kaputić. Kreirala je praktične haljine koje se u nekoliko poteza mogu pretvoriti u neodoljiv kostim, pelerinu, prsluk, jaknu, kaput ili suknju. Koristeći se patentnim zatvaračima stvorila je multifunkcionalne odjevne predmete koji pokazuju Marijinu inovativnu i kreativnu crtu. Kolekcija je bazno izgrađena na crno-bijelom bukleu uz tri najdraže Marijine boje: crvenu, kraljevsko plavu i crnu, a obilježena je simboličnim brojem tri. U svojoj trećoj kolekciji koristit će: 3 boje, 3 stila i 3 materijala. Marija će u sklopu svoje nove kolekcije predstaviti i ručno izrađen nakit koji su posebno za nju izradili Ruth iz Splita.

Marka by Marija Cvitanović
Marka by Marija Cvitanović