IT komad sezone: beretka

| Fashion |

Službeno je- modni svijet je vratio beretku natrag u svoj elitni klub modnih dodataka. Tijekom godina, ovaj pariški modni dodatak ukrao je pažnju nekih od najvećih ikona stila kao što su Cher i Rihanna, a zahvaljujući AW17 reviji Christiana Diora, ovaj komad sada se definitivno vratio na naš radar.

Christian Dior AW17

Beretka je okrugla francuska kapica najčešće napravljena od vune ili pamuka. Njena masovna produkcija započela je u 19.stoljeću u Francuskoj i Španjolskoj, zemljama uz koje se njen pojam i dan danas povezuje. Prije se beretka nosila kao dio uniforme, najčešće vojne ili policijske, a kasnije je njena upotreba prešla u isključivo modne svrhe.

Asos

Beretke su se ove sezone, polako, ali sigurno vratile i postale must-have modni dodatak, nose ih i mnoge poznate osobe te razne fashion bloggerice, a sada ih već možete pronaći i na policama svih najpoznatijih high-street dućana. Jesmo li spomenuli da ovo nije isključivo ženski modni dodatak? Naime, ovaj komad imali smo priliku vidjeti i na mnogim muškarcima koji prate modne trendove.

Asos

Trend beretki širi se brzo, a u našoj galeriji možete pogledati nekoliko beretki koje smo izdvojili u slučaju da i vi odlučite kupiti ovaj IT komad.