Iggyevo veselje života

| Fashion |

Iggy Popović za DFWZ
Iggy Popović za DFWZ

Peta kolekcija s kojom će se zagrebački dizajner Iggy Popović predstaviti na Dreft Fashion Weeku Zagreb zadnji dan 24.11. u subotu nosi simboličan naziv “Belle epoque”. Kolekcija je posvećena svakoj ženi koja u ovo teško vrijeme uspijeva biti educirana, priznata, poduzetna, a ujedno je i majka.

Iako je pojam „Belle epoque“ prvotno bio karakterističan za Francusku, a kasnije se proširio do Amerike, uvijek i svugdje predstavljao je veselje života. Vođen upravo tom filozofijom, Iggy nam donosi lepršavu kolekciju. Iako je osnovna boja u kolekciji crna koja predstavlja mračno vrijeme koje je iza nas, Iggy je kolekciju uveselio detaljima u svijetlo plavoj boji koja njemu predstavlja ljubav i veselje.

Iggy je inspiraciju za kolekciju proljeće/ljeto 2013. pronašao u dvije značajne povijesne ličnosti: Christianu Dioru i fotografu Normanu Parkinsonu, koji su obilježili poslijeratnu fazu svjetske mode. Zaljubljen u Parkinsonovu fotografiju i živost koju donose njegove fotografije te vječnu siluetu Diora, Iggy je kolekciju sastavio kombinirajući tri odjevna predmeta. Prvi su jednodijelni kupaći kostimi koji simboliziraju hrabrost žene, drugi duge suknje s 3 sloja muslina čija pokretnost prikazuje veselje i živahnost istovremeno nas podsjećajući na skandalozno vrijeme u kojem je Dior unatoč svjetskoj krizi počeo šivati duge suknje od najskupljih materijala. Treći dio su zanimljivi pojasi koji su nastali kao “redukcija” poznatog Diorovog kaputića za žene.

Zaštitno lice kampanje je Marina Voraček koja se idealno uklopila u svijet Diorovih modela s početka njegovog stvaralaštva. Vizažistite Sara Marđetko i Ana Pečanić za Profokus zaslužne su za make up, dok je frizura djelo Hair doctors academy.

Iggy Popović za DFWZ
Iggy Popović za DFWZ