Idris Elba i njegova supruga su prvi afro par na naslovnici britanskog Voguea

| Fashion |

Instagram/ @sabrinaelba

Osim što je proglašen najseksepilnijim muškarcem svijeta, Idris Elba nedavno se oženio Sabrinom Elbom, a cjelokupni događaj fotografiran je i objavljen na naslovnoj stranici britanskog izdanja Vogue.

Njih dvoje su tako postali prvi afro par koji je završio na naslovnici britanskog izdanja ovog časopisa, a fotografija prikazuje Idrisa i Sabrinu na vjenčanju, gdje ih je fotografirao Sean Thomas.

"Ove godine punim 47 godina, a bio sam oženjen već dva puta puno prije nego sam upoznao Sabrinu. Nisam se planirao opet ženiti, ali... Sabrina je promijenila moj stav. Ona je produbila odnose s ljudima koje znam duže od nje, navodeći me tako da i sam počnem njegovati odnose s ljudima oko sebe više nego što sam to činio ranije", izjavio je Idris.

Instagram/ @isanelba

On je prije Sabrine bio u braku s Hanne Norgaard kojom se oženio 1999. godine. Nakon tri godine braka dobili su prvo i jedino dijete kćerku Isan koja danas živi s majkom. Par se razveo samo godinu nakon kćerkinog rođenja.

Elba se zatim oženio Sonyom Nicole Hamlin, s kojom je u brak stupio 2006. godine. Brak je trajao samo četiri mjeseca. Osim kćerke Isan, glumac ima sina s bivšom djevojkom Naiyanom Garth. Dječak Winston rođen je 2014. godine.

Instagram/ @sabrinaelba