I vjenčanice kao dio ekskluzivne H&M Conscious kolekcije

| Fashion |

U H&M nam ponovo stiže eksluzivna kolekcija prirodnih i održivih materijala. Conscious Exclusive kolekcija 2016. s lakoćom spaja duh povijesti sa suvremenošću. Lansirana paralelno s izložbom Fashion Forward - 300 godina mode u Muzeju primijenjene umjetnosti u Parizu, kojoj odaje počast, kolekcija prenosi ideju slikarske, profinjene elegancije. 

H&M Conscious

H&M-ov tim dizajnera uronio je u muzejske kolekcije arhivske mode kako bi pronašao ključne artikle iz posljednja tri desetljeća visoke mode. Rezultat je suvremena, umjetnička kolekcija puna duše, progresivna, osviještena i doista jedinstvena. Kolekcija će biti dostupna u približno 180 trgovina širom svijeta i online od 7 travnja.

H&M Conscious

"Izrađena od inovativnih održivih materijala i bogato ukrašena kolekcija koja se sastoji od slojeva, oblika i tekstura, a zaokružena je intenzivnim dekorativnim modnim dodacima i nakitom nadahnutim art- deco-om,” kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

H&M Conscious

 Lagana i lepršava silueta vrti se oko bogatih haljina, umjetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi unose dašak iznenađenja i pretvaraju haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom diči se mramornim printom, dok je lepršava haljina ukrašena isječkom Botticellijeve Tri gracije. Kratke haljine i široke bluze odišu nonšalantnom profinjenošću i stvaraju električni i eklektični spoj između sadašnjosti i prošlosti.

H&M Conscious

“Jedan od meni omiljenih artikala iz ove kolekcije je asimetrična mini haljina nadahnuta slikom Gustavea Moreaua. Obožavam tu kombinaciju osviještenosti, održive tkanine i starih slika. Sjajno je imati održivu odjeću koja je i dalje spremna za izlazak na crveni tepih,“ izjavila je Julia Restoin Roitfeld, zaštitno lice kampanje ove kolekcije.

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, reciklirani lan i mješavine Tencela® te nove inovativne materijale kao što su biseri i imitacija dragog kamenja, izrađeni od recikliranog stakla i Denimita − materijala proizvedenog od recikliranog iznošenog trapera. H&M je prva modna kuća koja se njime koristila.

H&M Conscious

Novost na ovogodišnjem lansiranju Conscious Exclusive su tri vjenčanice – gozba lepršavosti i ukrasa materijalizirana u bajkovitim, nabranim linijama za mladenku koja želi biti lijepo odjevena i osviještena.

H&M je ekskluzivni pokrovitelj izložbe "Fashion Forward - 300 godina mode" u Muzeju primijenjene umjetnosti u Parizu. Glavni kustos izložbe je Pamela Golbin. Cijela kolekcija bit će dostupna od 7. travnja u oko 180 trgovina diljem svijeta i online, u Hrvatskoj  - Zagreb (Cvjetni)  i Split (City Center one).