Hrvatska dizajnerica Diana Sokolić nagrađena međunarodnom nagradom

| Fashion |

Diana Sokolić

Za nekoliko dana u Villi Gallia na jezeru  Como bit će održana  svečana dodjela ovogodišnjih nagrada za dizajn na međunarodnom natječaju A'Design Award. Među nagrađenima je i akademska slikarica Diana Sokolić iz Zagreba.

Diana je osvojila brončanu nagradu za svoje odlične i kreativne Lacey narukvice od pleksiglasa i čipke u kategoriji modnih dodataka. O nagrađenom radu i svojim narukvicama autorica kaže: “Lacey“ je posveta našim bakama i prabakama koje su pravile čipke i njihovim kćerima koje su te čipke držale na televizorima, foteljama, pod staklom na stolićima i ispod kristalnih pepeljara. Stavljajući ih između dva sloja prozirnog Pleksiglasa,one su zadržale svoju prozračnost i dobile novu funkciju.

Lacey narukvica dizajnerice Diane Sokolić

Diana Sokolić  na istom je natjecanju prije dvije godine, osvojila srebrnu nagradu za manžete od PVC-a FRED, a javnost je prepoznala njene velike ogrlice od Pleksiglasa koje nose mnoge poznate Hrvatice poput Mirjane Rakić, Elizabete Gojan i Vedrane Rudan.

Lacey narukvica dizajnerice Diane Sokolić

Radovi Diane Sokolić u protekle su dvije godine predstavljeni  i  u britanskom Vogueu, Marie Claireu, InStyleu i Harper's Bazaaru. Sudjelovala je i na sajmovima mode Who's Next u Parizu prošle godine i Level's u Kijevu ove, a u svibnju će sudjelovati  na  Modepalastu u Beču. Za kraj svibnja, Diana priprema predstavljanje svoje nove kolekcije nakita u Zagrebu.