Hit tenisice od sada i u Hrvatskoj

| Fashion |

Ovih dana nam je za oko na društvenim mrežama zapeo cool brand tenisica -  Autry Action Shoes. Naime, nabavile su ga naše domaće fashionistice Iva Radić, Nevena Rendeli Vejzović i Jasmina Bagarić. S obzirom da zanimljiv, klasičan i pomalo neobičan za današnje vrijeme vintage stil odlučili smo istražiti više o ovoj modnoj marki.

Autry Action Shoes

Radi se o modnom brandu osmišljenom u Dallasu 1982. godine koje su se tada prodavale pod sloganom - Autry, cipele s američkom zastavim čime su, uz tada moderan dizajn i brojne tehničke imovacije, vrlo brzo osvojile američke tržište i srca Amerikanaca. Može se reći da nije bilo Amerikanca koji nije imao jedan par. 1985. model cipela “Medalist” proglašen je najboljom “tenisicom” dostupnom na tržištu od strane Tennis Magazina čime je potvrđen kultni status branda na njihovom tržištu.

Nagrade i popularnost branda se nastavila i s modelom "Jetstreamers" lansiranim 1987. koji je također dobio brojne nagrade. No nakon toga, u tih zadnjih 30-ak godina brand “nestaje” sa scene gdje ga zamijenjuju moderne tenisice kakve danas poznajemo. 

Autry Action Shoes

Sve do prošle godine kada je objavljeno kako će se brand doživjeti novo, ovaj put međunarodno lansiranje i reizdanje sa svim podmodelima Autry Medalist tenisice i to za sezonu proljeće/ljeto 2020 godine.

Autry Action Shoes

Ono što je posebno zanimljivo je da komunikacija branda cijelo vrijeme uključuje premisu kako Austry nije tenisica već prvenstveno cipela i to sa stopostotno gumenim potplatom. Od nedavo se mogu kupiti i kod nas u Hrvatskoj u popularnom Clan storeu u Frankopanskoj te na njihovom webu i to po cijeni od 1.140 kuna. 

Autry Action Shoes