Haute couture 2015: Armani Privé, Alexandre Vauthier, Ulyana Sergeenko i Elie Saab

| Fashion |

haute couture paris 3
Još uvijek traju revije u Parizu...

Dok se couture tjedan u Parizu bliži svome kraju, i dalje vas vodimo kroz nove kolekcije, a danas su na redu azijska elegancija Armani Privéa, sirovi seksipil Alexandera Vauthiera, retro-ruska inspiracija Ulyane Sergeenko i beirutski partyji u 60-ima kod Elie Saaba. Kolekcije su zaista izvrsne, no više o njima saznajte u nastavku.

1) ARMANI PRIVE

haute couture paris 3
Armani Prive proljeće 2015.

Ovaj vitalan 80-godišnji modni veteran itekako zna što radi i više se ne treba nikome dokazivati. Naspram njegove prve haute couture kolekcije iz 2005. godine, vidi se veliki rast njegova couture brenda kao i neopisiva doza samouvjerenosti. Ovosezonska inspiracija bila je Azija (što je u stvari njegova česta inspiracija), no s bambusom u prvom planu; Protezao se kroz sve odjevne komade, od jaknica do večernjih haljina i dao odličan "pop" boje u kolekciji prožetoj nude nijansama, plavoj, maslinasto zelenoj, bijeloj i crnoj boji. Krojevi su bili vrlo elegantni, pomalo nonšalantna pada, naglašeni u struku (ponegdje ubi remenom), od luksuznih materijala i s dozom lepršavosti. Iznenađenje su bili cutouti i perje, a plisiranost po velikom broju odjevnih komada izgledala je vrlo luksuzno. Kraj je bio obilježen velikim izborom večernjih haljina, za koje smo sigurni da će završiti na ovogodišnjim crvenim tepisima.

haute couture paris 3
Armani Prive proljeće 2015.

2) ALEXANDRE VAUTHIER

haute couture paris 3
Alexandre Vauthier proljeće 2015

Vauthier je novi, i pomalo neočekivani, član pariškog couturea. Pretpostavlja se da njegova zvjezdana moć itekako ima veliki utjecaj na to, no u svakom slučaju vjerujemo da je sve interesiralo što će ovaj vrlo seksipilni i često granično vulgarni dizajner prikazati pod etiketom visoke mode. Očekivano, odabir materijala je bio luksuzan - koža, ali i koža od jegulje i krokodila svakako su dali pečat ovoj kolekciji. Ni u coutureu nije susprezao od mnoštvo izreza i seksipila, no nigdje vulgarnoga već u nekoj verziji edgy elegancije. Večernje haljine, s druge strane, su izgledale najmanje luksuzno. Je li do kroja ili materijala, ili možda oboje, ne možemo procijeniti, no više ostavljaju dojam pret-a-portera nego li nečega toliko luksuznoga što si prosječan čovjek ne može priuštiti. U svakom slučaju, vjerujemo da će ga njegove popularne klijentice poput Rihanne i Beyonce isfurati prvom prilikom.

haute couture paris 3
Alexandre Vauthier proljeće 2015.

3) ULYANA SERGEENKO

haute couture paris 3
Ulyana Sergeenko proljeće 2015.

Iznenađujuće, Ulyana prvi puta svoju kolekciju nije pokazala na pisti, već se odlučila za intimniju prezentaciju kolekcije u pariškom hotelu Le Bristol. Iako je izbor hotela itekako luksuzan, ne možemo se oteti dojmu da se bogata ruskinja ipak malo srozala u društvu dobro poznatih pariških couturièra. Međutim, kolekcija koju je prikazala bila je jednako raskošna, retro i kostimografska kao i dosadašnje. Ulyana redovno inspiraciju crpi iz rodne Rusije i svakako je njen najukusnije odjeven ambasador, a ove sezone modno je istražila područje Gruzije i Armenije. Njena nova couture kolekcija ističe se po mnoštvu detalja koji su ručno šivani; Nemojte da vas slika zavara, većina detalja poput prugica i sličnoga na haljinama u stvari su nizovi ručno šivanih perli, a ne print na materijalu! Uz kolekciju išao je jednako efektan asesoar, a najbolji modeli su svakako oni na granici teatralnosti koja ovoj dizajnerici perfektno sjeda.

haute couture paris 3
Ulyana Sergeenko proljeće 2015.

4) ELIE SAAB

haute couture paris 3
Elie Saab proljeće 2015.

Vjerujemo da ne postoji žena koja može odoljeti ljepoti rada Eliea Saaba, koji od žene zna napraviti princezu bez da ona nosi krinolinu i krunu. Nova couture kolekcija imala je sasvim ludu i ekstravagantnu inspiraciju. Naime, Saab je izjavio kako je 60-ih Beirut imao svoje zlatno doba i činilo se da partyji ne prestaju, a upravo je to u kombinaciji s fotografijom njegovih roditelja i haljinom na tulipane njegove majke, bio vrlo uspješan miks za ovu sezonu. Saab je poznat po monokromatskim outfitima, no ove sezone je dodao tračak kontrastne boje na pojedine modele, dok je print majčine haljine u stvari "skidao" perlama iste boje ali različitih nijansi. Nevjerojatan luksuz prikazan je kombinacijom prozirnih materijala optočenih perlama i kristalima te ukrašenih perjem, ili posebice, perjanim plaštom; Retro seksipil koji je zaista dostojan crvena tepiha. Upravo će i crveni tepih biti posljednja destinacija većine ovih haljina - od prve koja bi bila i vrsna vjenčanica, pa sve do zadnje koja je nevjerojatno dramatična, ostavljaju statement, umjerena su doza seksipila i elegancije, i zasigurno će od svake žene napraviti pravu divu.

haute couture paris 3
Elie Saab proljeće 2015.