Haljine Matije Vuice i Borisa Pavlina za crveni tepih

| Fashion |

Ledenko

Predzadnja večer ovosezonskog Cro-a-Portera u zagrebačkoj Laubi ispričala nam je nove modne priče u režiji naših poznatih dizajnerskih imena Matije Vuice, Arilea, Sonje Lamut, Ledenka, Jet Laga, Marije Cvitanović i Borisa Pavlina koji su kroz modele koji su samouvjereno koračali pistom prenijeli svoje viđenje suvremene mode.

Upravo zbog nekih od zvučnijih kreatorskih imena sinoć se okupio i veliki broj poznatih lica. Tako su revije došli popratiti Tatjana Jurić, Indira Vladić, Vlatka Pokos, Renata Sopek, Nikolina Pišek, Danijela Martinović, Alka Vuica, Judita Franković i brojni drugi.

Matija Vujica
Matija Vujica

Večer je otvorila cijenjena i omiljena dizajnerica naših celebritya, Matija Vuica. Njezina kolekcija bila je prožeta bijelom i nježnom bež bojom, prekrasnim ručno rađenim haljinama od čipke i svile koje su na modelima zaista poprimale pravi efekt haljina iz bajki. Zanimljivo je reći da su ti modeli bili označeni i ružičastim vrpcama kako bi se podržao projekt Europa Donna Hrvatska- Darujmo ružičasti život te pozvalo javnost na pomoć pri kupnji aparata za jednokratno zračenje raka dojki.

Arileo
Arileo

Desetu godišnjicu svog rada obilježio je Arileo. Ovaj modni brend nam je prikazao prije svega jednu nosivu i chic kolekciju s naglaskom na lepršave  kombinezone i haljine u pastelnim bojama, namijenjena nadolazećem ljetnom điru. Glavni motiv je bio zlatni remen koji je istaknuo liniju tijela te doprinio potrebnoj ženstvenosti i gracioznosti.

Sonja Lamut
Sonja Lamut

Sonja Lamut željela je prestaviti svoju priču za sve one koji žele biti malo drugačiji. Pečat je stavljen na kratke topiće koji su onda kombinirani uz jakne te hlače raznih dužina. Bila je tu i pokoja haljina, a sve to na jedan ležeran, a opet moderan način.

Ledenko
Ledenko

Nakon svih odjevnih kombinacija red je došao i na obuću. Tako nam je poznati majstor za to područje Ledenko predstavio svoju novu kolekciju. Moramo priznati da nije napravljen veliki odmak od njegovog dosadašnjeg rada. Prikazane su sandale s poznatim nam platformama pretežno u zaigranim šarenim bojama. Materijal koji je prevladavao  bio je lak i brušena koža.

Jet Lag
Jet Lag

Jet Lag je jedini sinoć pokazao kako bi trebao izgledati  muškarac u njihovoj priči uz ostale ženske modele. Glavni motiv bili su ruksak i šult kapa koji su ukomponirani uz lagane muške hlače i košulje te kratke i ležerne ženske haljine. Uz sve to viđeno mogli bi reći da se radi o jednoj klasičnoj sportskoj eleganciji koja nije uopće loše izgledala.

Marija Cvitanović
Marija Cvitanović

Stilistica i odnedavno kreatorica Marija Cvitanović odlučila se za žutu i plavu boju u kombinaciji s crnom koje su prožele cijelu kolekciju. Riječ je bilo o haljinama različitih krojeva i dužina , od uskih, asimetričnih do širih modela kojima je željela poručiti kako bi jedna zavodljiva i moderna žena trebala izgledati. Nismo baš sigurni koliko joj je to uspjelo.

Pavlin
Pavlin

Večer je zatvorio Boris Pavlin koji je poznat kao kreator s istančanim osjetilom za posebnu vrstu mode, one koja nas uvijek ostavi bez daha. Njegove prepoznatljive haljine ni ovaj put nisu izgledale ništa manje glamurozno i  romantično. Uz početnih par komada kraćih modela pravi vrhunac pričinile su duge raskošne haljine prožete prije, svega čipkom u nježnim rozim i bijelim nijansiama, koje uz blago napravljene punđe izgledaju bajkovito. Performans je zatvorio sa mladim muškim i ženskim zborom na tribinama koji su pjesmom zaokružili njegovu modnu priču kao i ovu treću modnu večer.