Halima Aden je prva manekenka s hidžabom na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit Issue časopisa

| Fashion |

Instagram/ @si_swimsuit

Časopis Sports Illustrated Swimsuit Issue još jednom ispisuje povijest. 

Ožujsku naslovnicu ovog prestižnog časopisa krasi somalijsko-američka manekenka Halima Aden koja je pozirala u burkiniju.

Halima Aden rođena je u Kakumi, izbjegličkom kampu u Keniji, a u SAD se preselila 2004. godine. U centar javnosti je dospjela u listopadu 2016. godine kada je postala prva Miss Minnesote koja se natjecala u hidžabu i burkiniju.

Instagram/ @si_swimsuit

Naslovnicu magazina Sports Illustrated komentirala je u emisiji "Good Morning America". "Sports Illustrated je dokaz da djevojka koja nosi bikini može biti pored djevojke koja je odjevena u burkini. Mi žene možemo biti jedna uz drugu, možemo jedna drugoj biti najveća podrška", rekla je Aden dodajući da je bilo veoma emotivno snimati editorijal u Keniji.

MJ Day, urednik časopisa Sports Illustrated Swimsuit Issue, rekao je da je ovo izdanje časopisa jedno od najznačajnijih do sad. "Vjerujemo da ljepota ne poznaje granice. Divim se Halimi i mislim da je njen rad veoma inspirativan. Ona je prelijepa, ne samo izvana, nego i iznutra. Kada smo se upoznali, osvojila me svojom inteligencijom, entuzijazmom i autentičnosti, rekao je.

Aden je izrazila nadu da će i u budućnosti nastaviti rušiti stereotipe.

Halima Aden makes history for Sports Illustrated l GMA