Givenchy se novom kolekcijom vraća korijenima

| Fashion |

Današnji izbor naše urednice je zapravo očekivan, jer poznavajući njenu opsesiju modnom kućom Givenchy i njenim dizajnerom Riccardom Tiscijem, sasvim logičan odabir je kolekcija za sljedeće proljeće koju je Givenchy prezentirao sinoć na Pariz Fashion Weeku.

Ovom profinjenom i zaista lijepom kolekcijom Tisci se vratio korijenima modne kuće Givenchy i radu njenog osnivača Hubert de Givenchy-a, ali  je dizajnirao i svojevrstan hommage svojem radu za Givenchy kada je prije sedam godina kreirao prvu kolekciju inspiriranu vlastitim talijanskim katoličkim nasljeđem. Ovoga puta Tiscijev rad nije bio toliko mračan i paleta boja kretala se od bijele, baby plave, sive do crne.

Iako je Tisci koristio dosta volana, koje smo mogli prije nekoliko dana vidjeti i u kolekciji modne kuće Balenciaga, održao je minimalistički pečat kroz cijelu kolekciju. Nismo vidjeli kolekciju ispunjenu seksualnim nabojem, kako smo navikli od Tiscija, ali eroticizma nije nedostajalo. Tisci je još jednom dokazao da je majstor u spajanju ljepote i čistoće sa buntovnim i ''prljavim''.

U galeriji pogledajte cijelu kolekciju!