Gisele Bündchen krasila je najviše Vogue naslovnica u ovom desetljeću

| Fashion |

Gisele Bündchen je brazilska manekenka, aktivistica za zaštitu okoliša, autorica, glumica i poslovna žena, rođena 20. srpnja 1980., koja je u proteklom desetljeću krasila najviše Vogue naslovnica, njih čak 41.

Od 2001. godine Bündchen je jedan od najplaćenijih modela na svijetu, a 2002. godine postala je prva od tri brazilska modela koja je postigla status supermodela.

Vogue je Gisele pripisao zaslugu da je 1999. godine okončala eru heroinskog šika u manekenstvu te da je umjesto toga uvela seksi , zdrav izgled s oblinama i zlatnim tenom.

Instagram/@fashiontomax

Gisele je od 2000. do sredine 2007. godine bila dio bio Victoria's Secreta te je potpisala i najveći ugovor Victoria's Secreta do danas.

Danas se smatra da Bündchen jedini pravi preostali supermodel, a na naslovnicama časopisa pojavljivala se  više od 1200 puta.

Ovog desetljeća pripala joj je čast da je krasila najveći broj raznih izdanja jednog od najprestižnijih modnih časopisa- Vogue.

Instagram/@fashiontomax

Pokrenula je nekoliko vlastitih linija proizvoda, uključujući obuću, odjeću, nakit, donje rublje i za brigu o okolišu te je također osnovala Zaklada Luz, koja nastoji osnažiti mlade žene, psihički i fizički, kroz sponzorstvo različitih programa jačanja samopoštovanja.

U 2018. godini objavila je i knjigu Lekcije: Moj put do smislenog života, a u 2019. nastavila je na svoju rastuću putanju ka uspjehu.

Gisele Bündchen jedna je nekolicine žena koja je uistinu ostavila trag u 2010-im kako radom u manekenstvu tako i pomažući drugima.

Instagram/@fashiontomax