Giorgio Armani i Dsquared zatvorili Milano Fashion Week

| Fashion |

Giorgio Armani i Dsquared zatvorili Milano Fashion Week

Jučer smo službeno pogledali zadnje revije Milano Fashion Weeka! Od sada ćemo uživati u pariškoj modi, no prije prvih kolekcija modnih kuća poput Chanela, Givenchyja, Lanvina i drugih, pogledajte dvije najbolje revije jučerašnjeg dana u Milanu, a to su Giorgio Armani i Dsquared! Osim njih, revije su jučer održali Ter Et Bantine, Mila Schön, Leitmotiv, Alberto Zambelli, San Andres Milano i Fatima Val.

Zadnji dan revije su gledali Chiara Ferragni, Anna Dello Russo, Leigh Lezark, Eleonora Carisi, Anna Wintour, Bianca Brandolini D'Adda i mnogi drugi, no pređimo na kratke osvrte kolekcija.

Giorgio Armani i Dsquared zatvorili Milano Fashion Week
Giorgio Armani FW 2015.

Giorgio Armani je plavetnilom okupao mnoštvo hlača, koje su svakako bile glavna zvijezda kolekcije. Ne samo da se igrao krojem, dužinom i volumenom, već i printom i hibridom suknje i hlača; Nešto poput skorta u dugoj verziji! Kolekcija je imala vrlo casual osjećaj, pritom i romantičan, s pašminama s resicama, vesticama sličnim vizualno mekanim komadima. Kraj je bio rezerviran za večernje haljine drugačije od ostatka kolekcije, a jedan od favorita večeri bila je plava raskošna bunda.

S druge strane, Dsquared su prikazali jednu od stilistički luđih kolekcija. Prikazali su kičast, no zanimljiv, miks military stila, s elementima nekih prošlih razdolja, u kombinaciji s etno printevima. Primjerice, predstavili su tričetvrt hlače koje podsjećaju na barokne muške hlače te kratke military jaknice, u kombinaciji s otkačenim visokim štiklama, raskošnim nakitom i remenjem u struku. Sve je bilo ukrašeno lažnim tetovažama i mnoštvom krzna (odlične cipele!), a raščlanimo li svaki outfit dobili smo velik broj statement komada za pojedinačno nošenje.

Giorgio Armani i Dsquared zatvorili Milano Fashion Week
Dsquared FW 2015.