Giorgio Armani dobit će priznanje za izvanredan doprinos modnoj industriji

| Fashion |

 

Giorgio Armani bit će odlikovan priznanjem za izvanredni uspjeh na Fashion Awards 2019. godine.

 Legendarni dizajner nagradu će primiti tijekom ceremonije u Royal Albert Hallu u prosincu.

Armaniju će se odati priznanje za izvanredan doprinos globalnoj modnoj industriji te za svoju kreativnost i viziju bezvremenskog stila te brigu za detalje koji su pružili veliku inspiraciju brojnim osobama u industriji.

Kao kreativni direktor etiketa Emporio i Giorgio Armani te predsjednik i izvršni direktor grupe Armani, dizajner i poduzetnik izravno je uključen u sve strateške odluke unutar tvrtke koje se tiču ​​stila i dizajna te osobno nadgleda rast etikete u posljednjih 40 godina.


Giorgio Armani je legendarni maestro, sa stilom potpisa koji je definirao Hollywood, kao i modu.

Armani je zaslužan za ono što mi danas smatramo odijevanjem moći te je stvorio i viziju zamamno cijenjene elegancije na crvenom tepihu.

Njegova marka sofisticirane i bezvremenske odjeće brzo je postala hit kod kupaca željnih usvajanja elegantnog estetskog izgleda te kod zvijezda s A-popisa, koje se ju često nose na crvenom tepihu. 
Popis poznatih koji nose Armani uključuju Cate Blanchett, Angelinu Jolie, Naomi Watts, Lauren Hutton i Nicole Kidman.

Značajni doprinosi Armanija protežu se i izvan modne industrije. Naime, dizajner je 2016. najavio stvaranje Giorgio Armani fondacije za provedbu projekata od javnog i društvenog interesa. Dizajner je oduvijek bio uključen u podršku humanitarnim organizacijama, uključujući UNICEF i Zeleni križ.