Fashion Week Zagreb by Kaufland na novoj lokaciji!

| Fashion |

Na jučerašnjem press druženju u službenom hotelu FWZ – Double Tree Hilton Hotelu Zagreb predstavljen je program Fashion weeka Zagreb powered by Kaufland s/s 2016. te domaći i inozemni dizajneri. U predblagdanskom ozračju uz prigodan brunch, našli su se i savršeni hamburgeri iz OXBO Urban Bar & Grill te čokoladne delicije nove premium linije vrhunskih proizvoda Esquisite generalnog sponzora FWZ - Kauflanda.

Za tri dana, točnije u ovaj petak, 11. prosinca u Green Gold Centru, u Radničkoj cesti 59, u blagdanskom ozračju započinje ovosezonski Fashion Week Zagreb powered by Kaufland. Najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj u petak otvara vrata svojim uzvanicima, a u dva dana predstavit će se ukupno petnaest dizajnera s kolekcijama za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2016, dvanaest domaćih dizajnera i tri inozemna dizajnera koji ovaj put dolaze s Fashion Weeka Berlin, Kopenhagen i Budimpešta.   

Fashion Week Zagreb powered by Kaufland press brunch

Ovosezonski Fashion Week Zagreb svojom revijom otvorit će trenutno jedan od najpopularnijih modnih brandova Larie by Marina Lacković za kojim luduju mnoge hrvatske zvijezde i fashionistice. Larie će uz svoju kolekciju „Byron“ ekskluzivno prikazati i nekoliko vjenčanica koje je posebno pripremala za nadolazeći Fashion Week. Revijalni dio nastavlja najkreativnija Splićanka Ana Kujundžić koja se ovog puta poigrala cvjetnim uzorcima i cvijećem, a zatim slijedi austrijska dizajnerica iz Beča Eva Poleschinski koja se već drugi put predstavlja zagrebačkoj publici. U drugom dijelu večeri predstavit će se Simone Manojlović s kolekcijom namijenjenom ženama i muškarcima koji su odvažni, dominantni i žive svu punoću života. Slijedi je novo ime na hrvatskoj modnoj sceni Martina Kovač, koja će se po prvi predstaviti samostalnom revijom.  Prvu večer FWZ predstavit će se i velika zvijezda kopenhaškog Fashion Weeka Stasia koja odijeva mnogobrojne danske i svjetske celebrityje, a večer će zatvoriti BAGS by Kristina Fazinić, s must have torbama, ovaj put inspiriranim njezinom Korčulom. 

Raspored FWZ-a

Subota započinje revijom avangardne i nenadmašne zagrebačke dizajnerice, Ulupuhkovke Ruže Hodak, a slijede je Hope by Irena Berišić Turk s mini kolekcijom na temu ljubavi koja je inspirirana Hvalospjevom ljubavi te jedna od najpopularnijih mađarskih dizajnerica Kata Szegedi s Fashion Weeka Budimpešta. Kruno Jendrijev predstavit će kolekciju koju je obrađivao posebnim zaštitnim tehnikama, a mlada Nika Čuić (koja je zajedno s Martinom Kovač proizašla kao samostalni mladi modni dizajner iz Profokusovog modnog projetka ill/est) prikazat će svoju prvu samostalnu reviju. Igor Galaš by Mamita u novoj kolekciji surađuje s mamom Maricom koja je po njegovim nacrtima i smjernicama plela sve pletene komade u kolekciji, a ovogodišnji Fashion Week Zagreb by Kaufland zatvorit će Iggy Popović koji svakom svojom kolekcijom slavi snažne žene.

After party Fashion Weeka Zagreb dugo u noć zabavljat će bend Soul Shadows u kultnom zagrebačkom klubu Bulldog.