Fascinantne priče iza imena velikih svjetskih brendova

| Fashion |

Louis Vuitton trgovina u Parizu
Louis Vuitton trgovina u Parizu

Većina naših najdražih modnih brendova imaju takva neobična, a opet obična, imena - da ih uzimamo zdravo za gotovo. Ali u stvari, nekad davno je postojao svijet prije brendova poput Burberryja, J.Crew i Rodartea - ne kažemo da bismo tamo htjeli živjeti, ali postojao je.

Većina ovih brendova ima itekako zanimljive priče iza stvaranja imena za svoje linije. ASOS je ustvari akronim, a Rodarte potječe od nečeg jako važnog njegovim kreatoricama. U nastavku pročitajte fascinantne priče koje se kriju iza imena nekih od najvećih modnih brendova! 

 • RODARTE - Brend je dobio ime od dizajnerica Kate i Laure Mulleavy, koje su nazvale brend po djevojačkom prezimenu njihove mame - Rodarte. 
Rodarte
Rodarte
 • ASOS - Kratica za "As Seen On Screen". Ime je kreirano zato što je kompanija na početku imala ideju da ljudi kupuju ono što su zvijezde nosile. 
ASOS Oasis Gingham Shirt Dress $36.00
ASOS Oasis Gingham Shirt Dress $36.00
 • 3.1.Phillip Lim - Phillip Lim bio je inspiriran pri imenovanju svoje kompanije s prijateljstvom koje je imao za svojim poslovnim partnerom, Wen Zhou. Phillip Lim započeo je svoju liniju kad su obojica imala 31. godinu - 3.1 Phillip Lim. 31, 3.1.
 • ACNE STUDIOS - Acne Studios originalno je kompanija proizašla iz ACNE, kreativne kolektivne tvrtke koja je bila fokusirana na film, produkciju, reklamu i grafički dizajn. ACNE je akronim “Ambition to Create Novel Expressions.”  
 • ALICE + OLIVIA - Linija kreirana od strane dviju bivših studentica Sveučilišta na Pennsylvaniji 2002. godine, Stacey Bendet i Rebecce Matchett. Odlučile su nazvati brend po svojim mamama, Alice i Oliviji. Matchett je izašla iz kompanije nakon godinu dana i kompanija je preimenovana u Alice + Olivia by Stacey Bendet. 
 • BURBERRY - Burberry je bilo originalno ime brenda, kada se prvi put otvorio 1856. godine. Zatim su je preimenovali u “Burberry’s” - jer su joj se kupci odnosili kao “Burberry’s of London.” Puno kasnije, u 1998. godini, ime je vraćeno u Burberry, zbog marketinškim razloga. 
Burberry predstavio novu kampanju na Snapchatu!
Burberry predstavio novu kampanju na Snapchatu!
 • ELIZABETH AND JAMES - 2007. godine, Mary-Kate i Ashley Olsen osnovale su svoj vlastiti modni brend, Elizabeth and James. Njihova originalna ideja za ime bila je spojiti muško i žensko ime. Odabrale su imena Elizabeth i James, a kasnije shvatile da su to imena njihove sestre i brata. Kakva slučajnost! 
 • MIU MIU - Modna kuća ostala je unutar obitelji još otkako je osnovana 1913. godine, kada je počela s prodajom kožnih komada pod imenom “Fratelli Prada” (“Prada braća”). Kasnije ju je preuzela kćer Marija Prade, koja ju je kasnije ostavila svojoj kćeri, Miucciji. Miuccia je zatim lansirala još jedan brend unutar Prade, Miu Miu - i nazvala ga po svom nadimku iz djetinjstva.
MIU MIU S/S 16
MIU MIU S/S 16
 • RALPH LAUREN - Ralph Lauren je brend koji je kreirao Ralph Lauren, čije prezime uopće nije Lauren. Ironično, zar ne? Njegovo pravo prezime je Lifshitz. Promijenio ga je kad je imao 16 godina jer su ga u školi zlostavljali zbog činjenice da ima riječ "shit" u prezimenu.
 • TIFFANY & CO. - U originalu, kompanija je nazvana “Tiffany, Young, i Ellis.” Međutim, kada se Charles Tiffany čvrsto usredotočio na nakit u 1853., kompanija je promijenila ime u “Tiffany & Company.”