Urednički komentar:

Fantastična kravata Georgea Gavrilovića je ono što razlikuje Wall.hr od ostalih medija

| Fashion |

Miro Par - glavni urednik

Svoju karijeru u medijima započeo je 2010.g. aktivno sudjelujući u stvaranju posebnog, flambojantnog izdanja 'Nedjeljnog Jutarnjeg', a za koje piše i neredovitu kolumnu iduće četiri godine. Nakon toga prelazi u 'Telegram Media Grupu', te kao posebni savjetnik radi na stvaranju novog tjednika i portala za društvena i kulturna pitanja. Sve do početka 2017.g. tamo piše i redovitu tjednu kolumnu, a od kraja travnja iste te godine - postaje glavni urednik na Wall.hr. (Tih par mjeseci između ta dva medijska angažmana objavljivao je, uzgred kazano, samo fotografije svog mopsa na Facebooku...)

Kada bi je promatrali unatrag - počeo na jednom manjem, specijaliziranom portalu, zatim malo objavljivao fotografije kućnog ljubimca na društvenim mrežama, pa prešao na novi uzbudljivi projekt pokretanja tjednika i portala, da bi se na kraju skrasio u nedjeljnom izdanju jednog velikog nacionalnog lista - karijera bi mu bila, složiti ćete se, zbilja respektabilna.

U srijedu, u prijepodnevnim satima, na zagrebačkom Županijskom sudu pred sudskim vijećem kojim je predsjedala sutkinja Renata Miličević, austrijski državljanin George Gavrilović rezolutno je odbacio sve optužbe za ratno profiterstvo.

 
Svi mediji su na veliko izvještavali o USKOK-ovim optužbama da je u jeku rata s dva milijuna njemačkih maraka namijenjenih obrani Hrvatske kupio pet tvrtki iz sustava mesne industrije Gavrilović.
 
Te nedokazane optužbe, isticali su svi, nota bene, u naslovima kao da je pravomoćna presuda već donesena, a ne da je za sada riječ samo o nekakvim klimavim konstrukcijama kakve to tijelo u raznim predmetima već godinama pokušava složiti, ali, eto, u rijetko kojem uspijeva dokazati.
 
Istovremeno, drugu stranu tog slučaja - onu koju je u sklopu obrane Georgea Gavrilovića iznosio njegov odvjetnik, da optužnici nedostaje opis poticateljske radnje za koju ga terete i da je u ovom slučaju nastupila zastara - provukli su kroz svoje članke onako više reda radi...
 
Da ne moraju kasnije u 'ispravcima'!
 
Ono što, međutim, niti jedan od tih medija nije posebno istaknuo, niti obratio preveliku pozornost na to, fantastična je Gavrilovićeva kravata s motivom malih svinjica. A, upravo ta genijalnost njegove kravate je jedino što se u ovom slučaju može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi.
 
I, o čemu bi se svakako trebalo više pisati...
 
---
 
U uvodnom komentaru kada sam postavljen na uredničko mjesto, istaknuo sam kako na Wall.hr-u nema politike. "Osim u onim slučajevima...", naveo sam tada, "kada Trump smiješno sveže predugačku kravatu."
 
Nije od tada prošlo ni desetak dana, a George, među rajom poznat i kao Đuro, stao je u jutarnjim satima ispred ogledala te oko vrata svezao možda i najbolju kravatu ikada viđenu na hrvatskoj televiziji. (Na sudovima svakako!)
 
Tako me taj odjevni predmet koji po nekoj legendi potječe upravo iz Hrvatske, ali i politička tema vezana uz njega, dočekao i prije nego što sam to mogao zamisliti. Ili, da budem sasvim iskren, poželjeti...
 
Osim dakle, što je ta predmetna kravata ujedno elegantna, zabavna, hrabra, ali i krajnje simpatična jer su ti mali praščići zaista lijepo prikazani, u skladu je i sa cjelokupnim životom gospodina koji ju nosi, a upravo zbog toga me i toliko fascinira.
 
Da je takvu kravatu nekom prilikom nosio, recimo, Branko Lustig, ona bi trebala imati motiv Oskara, Ćirina onaj brončane medalje iz Francuske, a Banderasova neke male fontanice oko kojih se sasvim bespotrebno diže velika frka. Predsjednik HNS-a bi, nadalje, trebao imati motiv zlatne kopačke na svojoj kravati, ona Olivera Dragojevića bila bi od čvora pa sve do dna ispunjena malim Porinima, a na Kerumovoj bila bi feta pršuta. Bila bi to itekako lijepa promjena od onoga kada mu je na čelu...
 
I ostalim nabrojanima, ali i drugima, za sada ne spomenutima, takve kravate bi dobro stajale te bi ih trebali svakodnevno nositi.
 
Nosio je Đuro, uzgred kazano, sličnu kravatu i posljednji put kada se našao na optuženičkoj klupi, prije nekih godinu dana, a što pokazuje određeni modni kontinuitet koji - uz objektivno i pošteno medijsko izvještavanje koje ne podilazi krvožednim anonimnim komentatorima koji se naslađuju tuđim problemima jer onda, valjda, zaboravljaju na vlastite, već primjećuje ono lijepo, napredno i inovativno u društvu - svakako podržavamo na Wall.hr-u.
 
To nas, izmeđuostaloga, razlikuje od svih ostalih.