Meč stoljeća je gotov, ali borba se nastavlja. Na modnim pistama!

| Fashion |

Miro Par - glavni urednik

Svoju karijeru u medijima započeo je 2010.g. aktivno sudjelujući u stvaranju posebnog, flambojantnog izdanja 'Nedjeljnog Jutarnjeg', a za koje piše i neredovitu kolumnu iduće četiri godine. Nakon toga prelazi u 'Telegram Media Grupu', te kao posebni savjetnik radi na stvaranju novog tjednika i portala za društvena i kulturna pitanja. Sve do početka 2017.g. tamo piše i redovitu tjednu kolumnu, a od kraja travnja iste te godine - postaje glavni urednik na Wall.hr. (Tih par mjeseci između ta dva medijska angažmana objavljivao je, uzgred kazano, samo fotografije svog mopsa na Facebooku...)

Kada bi je promatrali unatrag - počeo na jednom manjem, specijaliziranom portalu, zatim malo objavljivao fotografije kućnog ljubimca na društvenim mrežama, pa prešao na novi uzbudljivi projekt pokretanja tjednika i portala, da bi se na kraju skrasio u nedjeljnom izdanju jednog velikog nacionalnog lista - karijera bi mu bila, složiti ćete se, zbilja respektabilna.

Meč stoljeća, kako ga već neko vrijeme najavljuju razni promotori, sponzori, navijači, ali putem društvenih mreža i borci osobno, napokon je završio.

U Las Vegasovoj T-Mobile Areni, i dalje neporaženi američki boksač, 'Money Mayweather', susreo se s 'Notorious' Conor McGregorom i razbio mu, eto, lajavu gubicu.

Četrdesetogodišnji Floyd Mayweather je, da cijeloj stvari damo neki kontekst, svoju boksačku karijeru okončao krajem 2015.g. sa savršenim rezultatom od 49 pobjeda i - pazi ovo - bez poraza, a Conor McGregor boksačku karijeru nije ni imao.

Još gore: ovo mu je bila prva borba!

Nije, međutim, ni on veslo sisao po pitanju razbijanja gubica i mijenjanja nečijeg ličnog opisa. Baš naprotiv! Taj stosedamdesetipet centimetara visoki i sedamdeset kilograma teški Irac nije jak samo na riječima, kako je nebrojeno puta dokazao, a posljednji put i na sučeljavanju prije meča kada je u nekoliko navrata prekinuo Mayweatherovu unaprijed pripremljenu ulogu smirenog zen učitelja - već je veoma zajeban borac mješovitih borilačkih vještina i prvak lake kategorije UFC-a.

Za neke je čak i slovio kao favorit ovog meča.

Mi na Wall.hr-u, poznato je, ne bavimo se sportom, ali kako je ovaj meč generirao između 600 milijuna i milijardu dolara zarade, najviše od prodaje prijenosa, te kako nismo bili u potpunosti sigurni ni je li ova hibridna borba uopće sport, ili nešto kao što na Youtubeu možete vidjeti kada u tražilicu upišete da želite gledati borbu aligatora i morskog psa - pogotovo jer pobjednik neće biti okrunjen kao najbolji boksaš polusrednje kategorije po kojoj se bore, niti će osvojiti neki od četiri abecedne titule kojima se održava inflacija svjetskih boksačkih prvaka (iako je WBC samo za ovaj meč pripremio ekstravagantni pojas urešen s 3600 dijamanata i prikladno nazvan "Money") - ozbiljno smo razmatrali mogućnost da mu i mi omogučimo nešto malo prostora na našem portalu između svih onih fantastičnih lifestyle i fashion vijesti koje vam svakodnevno donosimo.

Na kraju smo u redakciji ipak odlučili da, jebatga, nemamo mjesta za taj njihov šakački obračun.

Pisali smo, naime, naširoko o tome koliko francuski Predsjednik Macron troši na šminku, proslavili 47. rođendan Claudije Schiffer i ismijali urnebesne photoshop pogreške iz kampanje Victoria's Secreta, ali ono zbog čega smo, evo sada, ipak promijenili mišljenje, novo je  saznanje da; iako je ovaj meč završio - borba između njih dvojice se nastavlja...

I to, nota bene, na modnoj pisti!

Elem, Conor McGregor najavio je putem svog Twittera kako će, zajedno s dizajnerom koji mu je napravio ono genijalno 'Fuck you odijelo', a u kojemu se pojavio na jednoj press konferenciji i odmah osvojio naklonost cijelog Interneta, pokrenuti vlastiti modni brend. Spomenuto odijelo, uzgred kazano, proizvedeno je još u limitiranoj seriji te je svako prodano za po 7 000$, a pretpostavlja se kako će McGregor i David August (eto sad sam vam otkrio i ime tog modnog kreatora), u sklopu tog novog brenda izbaciti slična odijela po prihvatljivoj cijeni od 500 do 1 200 američkih bucksa.

"Moda mi je strast!", napisao je te brzo dodao,"Uzbuđen sam što ću imati priliku upravo tu strast podijeliti sa svojim obožavateljima..."

"Dobiti će priliku da nose neke od mojih legendarnih odijevnih kombinacija i znam da će ih to veseliti!", poentirao je u svom ni malo skromnom stilu.

Njegov konkurent 'Money Mayweather', međutim, svoj modni brand već ima. On se povezao s kraljem takozvanog 'Flashy Fashiona', rođenim Nijemcem, slavnim Philippom Pleinom. Njih dvojica su dogovorili višegodišnju suradnju, a koja je započela baš tijekom ovog meča protiv McGregora, a na kojemu je Mayweather nosio ogrtač i kratke hlače njihovog novog brenda...

Nemoguće da vam je nešto od toga promaknulo. Oboje je zlatno, svjetlucavo, u znakovima dolara i krajnje upadljivo i bahato. Baš poput Mayweathera samog i Pleinovog kreatorskog izričaja.


U ovom meču dakle, a koji su mnogi proglasili najvećim ovog stoljeća, pobijedio je Floyd Mayweather, ali sudeći po ovoj odjeći koju njih dvojica namjeravaju proizvoditi, a sigurno će je i dobro prodavati, pobjeda bi mogla otići u ovom drugom, modno nešto elegantnijem smjeru.

Modne piste, shvatiti će obojica uskoro, znaju biti mnogo okrutnije nego boksački ring ili UFC kavez.