Spektakularno otvorenje Dreft Fashion Weeka Zagreb

| Fashion |

Krie design by Kristina Burja

Sinoć je u Hypo centru na Slavonskoj aveniji 6 započeo jubilarni 20. Dreft Fashion Week Zagreb F/W 2013./2014. Prvi revijalni dan DFWZ-a započeo je blogger konferencijomna kojoj je jedan od najpoznatijih street style fashionblogera Yvan Rodic – Facehunter pričao o poslovnoj stranipisanja bloga.

VANJA MAMIĆ – ZAŠTITNO LICE NOVE KOLEKCIJE KRISTINE BURJE

Čast da otvori najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u našoj zemlji pripalo je Zagrepčanki Kristini Burji. Dizajnerica koja se krije iza imena svog brenda Krie design pokazala je da se moda i humanost savršeno nadopunjuju. Večer je otvorila nikad ljepša Iva Jerković, a pistom su defilirale poznate hrvatske manekenke Aleksandra Grdić, Iris Rajčić, Maja Cvetković, Antea Kodžoman... Jednostavnom kolekcijom ženstvenih haljina, suknji i topova nadopunjenim efektnim ogrlicama, Kristina je ponovo pokazala svoj talent i zašto mnogobrojne žene nose upravo njezine modele (Tanja Dragović, Marijana Batinić, Antonija Blaće, Marjana Mikulić, Vanja Mamić, Maja Šuput...), a suradnjom sa skloništem za nezbrinute životinje Dumovec da taj isti talent usmjerava i ka humanitarnim projektima. Naime, Kristina je posebno za Dumovec dizajnirala majicu koja će se sva tri dana prodavati na korneru Dumovca u waiting roomu DFWZ-a, a u ovoj hvale vrijednoj akciji pridružila joj se njena dugogodišnja prijateljica i istinska ljubiteljica životinja Vanja Mamić koja je ujedno i zaštitno lice njezine najnovije kolekcije, a koja je za kraj revije prošetala pistom u glamuroznoj crnoj haljini s malim psićem. 

Krie design by Kristina Burja
Krie design by Kristina Burja

TRAMP IN DISGUISE S LONDON FW-a NA ZAGREB FW!

Za odlazak u arapski svijet, točnije u mistični svijet 1001. noći uvela nas je poznata dizajnerica s londonskog Fashion Weeka – Sini Moilanen. Tramp in Disguise ime je njenog brenda, a na pisti smo vidjeli sve elemente sve vremenske bajke: povijest, ljubavnu priču, tragediju, komediju, pjesništvo, burlesku i erotiku sadržane u njenom osebujnom modnom izričaju.

Tramp in Disguise
Tramp in Disguise

MODNI SHOW ZJENE GLAMOČANIN ODUŠEVIO PRISUTNE!

Atraktivna Dubrovkinja Zjena Glamočanin ne dopušta da joj zima i tmurno vrijeme diktiraju modu, stoga je najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2013/14 ispunila bojama! Inspiraciju je pronašla u oglavljima hrvatskih narodnih nošnji koje kao da je prenijela i prilagodila suvremenom svijetu. Uz glumce s Akademije i zanimljivu koreografiju, mlada dizajnerica i kostimografkinja Zjena je uspjela osvojiti srca mnogobrojne publike i zadobiti gromoglasan aplauz.

Zjena Glamočanin
Zjena Glamočanin

UMJETNIČKA KOLEKCIJA BELGIJANKE KATRIEN

Katrien Van Hecke, dizajnerica s belgijskom adresom i redovni sudionik London Fashon Weeka zagrebačkoj se publici predstavila umjetničkom kolekcijom. Svaki odjevni predmet ručno je obojala i prilagodila materijalu te samoj izvedbi, dok su vezenje, kukičanje i razne aplikacije bile dio njenog ovosezonskog stvaralaštva nadopunjenog proučavanjem starinskih tehnika.

Katrien Van Hecke
Katrien Van Hecke

MILENA ROGULJ REDIZAJNIRALA ODJEĆU S HRELIĆA!

Večer je zaokružila uvijek originalna i po mnogima najbolja hrvatska dizajnerica, samozatajna Milena Rogulj. Njezina najnovija kolekcija Ragstime kompletno jeizrađena od odjeće koju je nekoliko mjeseci neumorno kupovala obilazeći kultni zagrebački buvljak Hrelić i od komada s Hrelića šivala nove. Milena je željela pokazati da i u ovo doba krize i recesije svatko može imati stila i biti originalan na svoj način te biti zanimljivo i dobro obučen, bez skupih i brendiranih komada, da se ne mora izdvojiti značajan iznos da bi se imalo stila i bilo „in“, a i sama kolekcija je vrlo, vrlo povoljna i cjenovno prilagođena svima.

Milena Rogulj
Milena Rogulj

TKO JE SVE BIO?

Prve redove okupirali su mnogobrojni poznati: Marija Cvitanović, Ksenija Urličić, Alka Vuica, Ivana Šundov, Antonija Šola, Žanamari Lalić, Neda Parmač, Neven Ciganović, Snježana Mehun, Lupino, Nada Abrus, Hamed Banguora, Valria Novak i Boris Đurđević, Mario Valentić, Saša Maček, Jurica Pađen, Mladen Burnać, aktualna miss Hrvatske Maja Nikolić i brojni drugi.

Ivana Šundov
Ivana Šundov

OPENING PARTY U HY PLAZI

Svi dizajneri uz mnogobrojne prijatelje proslavili su svoje uspješne revije na Opening DFWZ partyju u Hy plazi u Hypo centru gdje su se zabavljali do dugo u noć, a najupornijima i najneumornijima su se pokazali upravo strani dizajneri te najpoznatiji fashion bloger Yvan Rodic – Facehunter koji je već drugi puta VIP gost DFWZ. Strani dizajneri su bili oduševljeni Zagrebom i samom organizacijom te izjavili da su se izvrsno proveli te da žele svakako ponovo doći.

VEČERAS - TONIJEV 10. ROĐENDAN!

Današnja modna večer započinje revijom prošlogodišnje pobjednice natječaja Dreft Next Generation natječaja Maricom Pažanin, a nastavlja se revijom Natalije Smogor i Maje Hrastinski. Negarin nam dolazi s London Fashion Weeka, a revijalni petak zatvoriti će uvijek zanimljiv Toni Rico. Ovosezonski spektakl u njegovoj režiji  u duhu je po njemu boljih vremena, točnije doba Yugoslavije i proslavom 10. godišnjice njegove modne marke Rico. Kako to obično biva u Tonijevom svijetu, party će se nastaviti u Hy Plazi karaokama pod nazivom „Totalni retro raspašoj“ i kasnijim models partyem u klubu Gallery koji ujedno otvara i svoju dugoočekivanu terasu.