Druga večer FHR-a bila je u znaku Elfsa

| Fashion |

Elfs fw 2014.

Ove sezone naš komercijalno najjači brend Elfs slavi svoju 10. godišnjicu, a njihova nova kolekcija je tom prilikom prikazana po prvi put na pisti Fashion.hr-a. Kolekcija imena "Elfs Forever" apsolutni je nastavak na prošlosezonsku kolekciju, ali u zimskoj varijanti.

Reviju je otvorila njihova prijateljica Iva Jerković u vrlo elegantnom crnom kaputu s bogatim krznenim ovratnikom, no kolekcija se nije razvijala u tom smjeru - odmah zatim uslijedili su crop topovi, šarene T-shirtice i bogati printevi. Pista je odjednom bila prekrivena uskim i lepršavim haljinama koje ističu ženske obline, u stiliziranoj verziji paisley printa koji je izgledao dobro do jedne granice, a to bi bilo do svoje sjajne varijante gdje previše poprima notu folka.

Svake godine Elfsi izbace seriju pamučnih majici s printevima koje ubrzo postanu must have sezone, no ove godine preferiramo muške varijante - posebno su dobre majice "Me vs. You" s utezima, "Dating Only Models" te legendarni Arnold Schwarzenegger. Ponudili su i pop art verziju s licima poznatih supermodela 90-ih, kao i print gumenog bombona, jelena, Elfsova parfema... Simpatičan je bio uzorak malih buba na ružičastoj podlozi, no pobjedu definitivno odnosi plava marama s printom glave Jerryja ili Nale, već poznatih Elfsovih psića koji se često pojavljuju u kolekcijama.

Kao što smo na početku spomenuli, ovo je nastavak na prošlogodišnju kolekciju koja je također obilovala napadnim printom (iako u tom slučaju cvijećem), imala je praktički iste modele haljina i modne dodatke. Kod Elfsa ne vidimo kreativan napredak već samo jedno komercijalno štampanje odjeće. Koliko god je to možda dizajnerski ne atraktivno, vrlo je atraktivno u ekonomskom smislu, a očito je i "zlatna koka" u slučaju Elfsa, što je na kraju krajeva bitnije od bilo kojeg kritičkog osvrta na ono što su prikazali.

Elfs