Druga večer Cro A Portera posvećena je pravim damama

| Fashion |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Druga večer Cro A Portera
Druga večer Cro A Portera

Cro A Porter nas je drugu večer revija odveo u hangar Croatia Airlinesa te zaokrenuo s avangarde na mnogo ženstvenije kolekcije. Sinoć je pogled na pistu bio apsolutno neometan i svakako dobro osvijetljen za razliku od večeri prije, stoga se bez ikakvih smetnji moglo uživati u kreacijama Cap Creative Teama & Siscie, Neba, Anamarije Asanović i Maripose by Kristina Bradač, Tatjane Pantoš, Arilea te u kreacijama koje su zamislili gosti iznenađenja: Boudoir i Boris Pavlin.

Cap Creative Team & Siscia
Cap Creative Team & Siscia

Drugu večer Cro A Portea svojom su revijom otvorili Cap Creative Team & Siscia. Prevladavale su zagasite, jesenjske boje poput tamno crvene i bordo, a linije su bile stroge i ravne. Ova je kolekcija prava ženstvena klasika koju ćemo zasigurno sretati na mnogim pravim damama u gradu.

Nebo
Nebo

Izuzetno atraktivnu kolekciju imala je modna kuća Nebo sa svojim dugim, elegantnim i lepršavim haljina u crnim i bijelim izdanjima s primjesama modre. Osvojili su nas i crni kombinezoni te oversized kaputi koji su apsolutni hit. Ukratko, veoma ženstvena i  nosiva kolekcija s čistim i ravnim linijama u koju smo se veoma lako zaljubili.

Anamarija Asanovič i Mariposa by Kristina Bradač
Anamarija Asanovič i Mariposa by Kristina Bradač

Anamarija Asanović i Mariposa by Kristina Bradač imale su reviju u kojoj su kombinirale zagasito crvene, zlatne, crne i bordo haljine na preklopom s torbama u sličnim bojama koje nažalost nisu došle do izražaja koliko su trebale. Određeni modeli haljina podsjećali su malo na kućne ogrtače koji ne prate najbolje liniju tijela, no to su svakako popravile duge elegantne haljine s bež i bordo čipkom. Torbe se nažalost nisu toliko istaknule, no motivi poput zvjezdica i mašni svakako su hit i sigurno ćemo ih imati prilike vidjeti još koji put na brojnim poznatim ljubiteljicama ovog popularnog branda torbi.

Tatjana Pantoš
Tatjana Pantoš

Otkačeno, svježe, novo – tim se pojmovima najbolje opisuje kolekcija i revija Tatjane Pantoš. Crno bijele kombinacije sa sivim tonova upotpunjuju ženstvene haljine dužine ispod koljena.  Puderasta boja vune s bijelim jerseyjem pun je pogodak, a dodatak kožnog komada odjeće i zebrastog uzroka postat će apsolutni hit jeseni.

Arileo
Arileo

Konkurenciju je apsolutno pomela modna kuća Arileo koja je svoju inspiraciju pronašla u '40 godina i avijaciji. Bordo-smeđe široke suknje, kaputi sa širokim reverima, oversized kaputi i metalik zlatni kombinezoni  ostavili su nas bez daha.  Beskrajno ženstvena kolekcija za kojom će pomahnitati sve prave fashionistice.

Boudoir
Boudoir

Prvi gost iznenađenja bilo je modni studio Boudoir koji je aerodrom pametno iskoristio i dodao svojoj reviji dašak performansa. Manekenke su izlazile iz aviona s putnim torbama, a na njima smo mogli vidjeti crnu i bež  čipku u apsolutno šik, romantičnom i sexy izdanju.  Haljinice do koljena upotpunili su šeširi odnosno polucilindri koji su manekenke na pisti pretvorili u lutkice.

Boris Pavlin
Boris Pavlin

Šećer na kraju bio je drugi gost iznenađenja, dizajner Boris Pavlin sa samo 6, ali odličnih modela koji su također izlazili iz aviona. Vrlo provokativna kolekcija u crnoj i bijeloj varijanti i kombinaciji perja, najlona i svile. U njegovom modnom izražaju ovo je veoma uobičajeno – smjelo i izuzetno dobro. Šteta što nismo vidjeli toga više.