Doznajte kako pospremiti zimsku robu na najbolji mogući način

| Fashion |

Proljeće nam je polako zakucalo na naša vrata, jučer je izmjeren najtopliji 17. ožujak u zadnjih 150 godina, a mi kao posljedicu toga nosimo sve manje i manje odjeće. Uskoro će se oni najhrabriji odvažiti i prošetati golih nogu i sve nas raduje što ćemo sljedećih šest mjeseci uživati u ipak ljepšoj strani mode - onoj šarenijom i vedrijoj. No proljeće i toplo vrijeme donosi još nešto - pospremanje ormara i odlaganje zimske robe na vrh ormara ili tavan do sljedeće zimske sezone, a spuštanje svojih proljetnih i ljetnih krpica na naše glavne police. U nastavku vam donosimo nekoliko uputa kako pospremiti vašu zimsku odjeću na najbolji mogući način.

  • Očistite sve prije nego što započnete!! Ako ne operete robu prije spremanja, miri na njoj mogu privući moljce i izblijediti boju. Teške komade poput kaputa prvo dobro provjetre. Ispraznite džepove i ostavite na balkonu nekoliko dana da se skroz provjetre. Potom ih spremite u posebne plastične vreće i objesite u ormar za sljedeću sezonu.
  • Modne dodatke poput rukavica, šalova, kapa spremite u posebne velike kutije. ako je potrebno očistite ih i isto malo provjetrite, a potom složite u kesice i spremite po kutijama. Razvrstajte rukavice u jednu, kape u drugi, šalove u treću kutiju i tako sve ostalo što još posjedujete!
  • Kada je riječ o cipelama i čizmama prvo dobro đonove operite i očistite. Ako se radi o kožnoj obući, posavjetujte se o dobrim sredstvima za održavanje istih komada obuće i napravite što vam piše za održavanje. Kada spremite sve potom ih stavite u kutije i složite kako želite. Ovisno o veličini prostora koji posjedujete. Najidealnije je da čizme pospremite uspravno.
  • Džemperi su najosjetljiviji komadi u ormaru. Vodite računa da ih dobro očistite i spremite za zimu. Najteže komade stavite na dno, a one najlakše pri vrhu da se ne unite komadi. Pazite da vam ne zapnu na rubove i da se ne oštete. Prije samog slaganja, idealno bi bilo da i njih malo provjetrite kao i kapute.