Domaći brand nakita lansirao božićnu kolekciju s posebnom humanitarnom porukom

| Fashion |

Ove sezone svi želimo podijeliti nešto više od poklona, lijepu poruku, emotivnu gestu ili podršku i utjehu svima koje želimo razveseliti i s kojima želimo podijeliti lijepe blagdanske uspomene. Pa zašto ovog Božića ne biste poklonili prave male bisere koji, ne samo da će razveseliti vaše najmilije, nego nose humanitarnu poruku koja će vas svaki put podsjetiti kako je najljepši dar koji možete pokloniti taj da činite dobro. Zato je hrvatski brand nakita Thesaurus Jewellery što na latinskom znači škrinja puna blaga, iza kojeg se kriju dvoje sjajnih autora i dizajnera, Katja Kljaković Gašpić i Dalibor Zorica, osmislio posebnu božićnu kolekciju imena Lucious. 

Kako samo ime kaže, ova je limitirana kolekcija nastala kao znak svjetla i nade, simbolike koju blagdani pred nama donose, a posebno mjesto u kolekciji nose biseri. Njihova posebna karakteristika da zbog slojeva sedefa iluminiraju i pojačavaju snagu svjetlosti koja dotakne njihovu površinu, nosi jedinstvenu poruku. Biseri su simbol mira, mudrosti, čistoće, odanosti i integriteta, simbol svjetla.

Upravo zato Thesaurus je kreirao malenu bisernu narukvicu na crvenom svilenom koncu kako bi svim ljubiteljima nakita poklonili malo svjetla i jednu posebno emotivnu humanitarnu priču. Dio od prodaje svakog komada nakita do kraja godine na njihovom webu bit će donirano udruzi CeKaDe iz Rijeke za provedbu programa „Moje mjesto pod suncem“ kako bi pružili podršku udruzi koja se bori protiv dječjeg siromaštva i socijalne isključenosti te kako bi podržali njihovo pravo na mjesto pod suncem. Kolekcija sadrži desetak modela nakita kojima dominira biser u kombinaciji sa srebrom ili pozlatom na srebru, a uz biserne tu su i narukvice s koraljima i drugim plemenitim materijalima.

Jednostavnost, sofisticiranost i nježnost, esencija su kolekcije kojom se želi poslati posebna poruka ovog Božića: budite blagi i pažljivi prema sebi i drugima, veselite se i uživajte u malim stvarima te mislite na druge. Prve dvije želje pretočene su u pročišćeni dizajn decentnog nakita čuvajući prirodne forme dragog i poludragog kamenja i bisera. Treća želja za pomoći drugima, zajedničkim će snagama pružiti podršku udruzi „Moje mjesto pod suncem“ i donijeti malo svjetla ovih blagdana svima. Brand koji ove godine slavi mini jubilej, 15 godina postojanja, u svoje kolekcije uvijek utka posebne emocije i priče. Njihove kolekcije mogu se vidjeti u njihovom ateljeu u Kordunskoj 13 u Zagreba te na njihovim Instagram i Facebook stranicama te webu.