Danas počinje Fashion Week Zagreb by Kaufland!

| Fashion |

Fashion Week Zagreb by Kaufland

Danas, već 12. godinu za redom, započinje FASHION WEEK ZAGREB powered by Kaufland, najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj koje vjerno iz sezone u sezonu, dva puta godišnje predstavlja domaće i strane kolekcije za slijedeću sezonu. Fashion Week Zagreb ove se godine održava u Green Gold Centru na Radničkoj cesti 59 te će posebno zadiviti, iznenaditi i impresionirati svojom kreativnošću, ali nadasve veseliti i opustiti svojom pozitivnom i ugodnom atmosferom koja će biti uljepšana predbožićnim raspoloženjem i ozračjem.

Osim potpuno nove lokacije, Fashion Week Zagreb donosi još jednu novost – riječ je o prijenosu uživo koje možete pratiti putem Generator TV-a, jednine internetske cjelodnevne televizije čiji se program sastoji od zabavnog sadržaja, glazbe, sporta i edukativnih emisija te putem Wall.hr portala. Televizija je kopija velikog ekrana na internetu, a zbog naprednih tehnoloških mogućnosti i jednostavnosti korištenja same aplikacije, gledatelji će se moći osjećati kao da se nalaze na licu mjesta. Prijenos koji počinje u 19 sati uz pomoć vrhunske produkcije i režije Genetator TV-a, gledateljima će omogućiti da dožive atmosferu prije revija, u backstageu, da čuju i vide što rade modni dizajneri i manekenke te doznaju tko se to sve od poznatih uzvanika našao uz samu pistu.  

Raspored FWZ-a

Revijalnu večer Fashion Weeka Zagreb senzacionalno će otvoriti zagrebačka dizajnerica Marina Lacković sa svojim brednom Larie, koja se u samo tri sezone prometnula u jednu od najpopularnijih modnih dizajnerica na domaćoj modnoj sceni. Njezin originalan dizajn i kolekcija „Byron“ S/S 2016 koja će uključivati i ekskluzivan odabir vjenčanica, zasigurno će opravdati titulu najomiljenije. Romantično, nerealno, nestvarno - tri su riječi koje obilježavaju kolekciju te kojima se dizajnerica vodila pri njenom stvaranju. 

Drugu kolekciju za nadolazeću sezonu prikazat će Ana Kujundžić, članica tekstilne sekcije ULUPUH-a, poznata po svome radu s prirodnim materijalima. Svoje unikatne kolekcije uglavnom jakog kolorita, izrađuje doradom tkanina inovativnim tehnikama veza, printa i apliciranja. Modnu kritiku i struku već sezonama oduševljava svojim zanimljivim modnim promišljanjem, a ove je godine inspirirana modernim uzorkom cvjetova.

Zatim slijedi austrijska dizajnerica iz Beča Eva Poleschinski koja se već drugi put predstavlja zagrebačkoj publici, no svoje je kolekcije predstavila i na Mercedes-Benz Fashion Weeku u Berlinu te Indie Fashion Night u New Yorku, Parizu i Tokyju. Eva Poleschinski ima nevjerojatan smisao za miješanje materijala, individualnosti i ekstravagancije. Ona je perfekcionist koja će svoje usavršeno znanje u krojačkom svijetu imati prilike ponovno predstaviti na zagrebačkoj pisti.

Larie by Marina Lacković SS 2016
Larie by Marina Lacković SS 2016

U drugom dijelu večeri predstavit će se Simone Manojlović s kolekcijom namijenjenom ženama i muškarcima koji su odvažni, dominantni i žive svu punoću života. Prije samo nekoliko sezona njena kolekcija Silent po izboru prestižnog talijanskog Vogue bila je izabrana u 100 najboljih kolekcija svijeta, stoga ne čudi da mnogi nestrpljivo očekuju vidjeti novu kolekciju Simone Manojlović.

 Slijedi je novo, ali pamtljivo ime na hrvatskoj modnoj sceni – Martina Kovač. Dizajnerica koja se već 15 godina bavi modom, proizašla je kao samostalni izlagač iz Profokusovog modnog projekta ill/est te će se po prvi predstaviti svojom samostalnom revijom na Fashion Weeku Zagreb.  

Prvu večer FWZ-a predstavit će se i velika svjetska zvijezda kopenhaškog Fashion Weeka Stasia koja odijeva mnogobrojne danske i svjetske celebrityje poput Meryl Streep, Glenn Close i Birgitte Hjort Sørensen. Marka Stasia poznata je danska couture kompanija, koja više od tri desetljeća odijeva mladenke, kraljevski krug slavnih osoba i mnoga poznata lica, no uz couture odjevne komade, kreiraju i ready-to-wear liniju pod imenom Lace by Stasia.

Večer će zatvoriti BAGS by Kristina Fazinić, s must have torbama, ovaj put inspiriranim njezinom Korčulom.  Fotografkinja  već više od tri godine očarava ljubitelje mode svojim kožnatim torbama, posebnim po Kristininim fotografijama s dalmatinskim motivima. 

Martina Kovač SS 2016
Martina Kovač SS 2016