Čizme iz Manga osvajaju modni svijet

| Fashion |

Instagram / @camillecharriere

Tek što smo pomislili da su čarapa-čizme postale jedina cipele na svijetu, španjolska tvrtka Mango ostvarila je još jedan hit. I da, bijele su!

Shvaćamo da se izvana često čini kako su trendovi kontradiktorni. Jednog dana proglasimo usku majicu kao glavni hit, a već sljedećeg dana razgovaramo o prednostima XL odjeće. Moda je subjektivna, a svjedoci smo velikom broju trendova. Svaka kategorija ima svoje bolje i lošije primjerke. Modu ne smijemo shvaćati kao uniformiran pojam. Subjektivnost i relativnost čini ju zanimljivom, a ono što je još danas bilo shvaćeno kao veliko NE, već sutra može biti ljubav na ''drugi'' pogled. Iako smo već dobro utvrdili koje su cipele hit sezone, Mango se izborio i ponudio nam nove čizme koje su već počele osvajati Instagram. Čizme koje proturječe tradicionalnom shvaćanju dobrog ukusa, na putu su da nam postanu favorit sezone.

Mango

Zadnjih mjeseci vodi se prava borba kada je riječ o bijelim cipelama. Isprava su bile vrijeđane i na listi pojedinaca bez ukusa, a sada modni blogeri dovršavaju svoje najklasičnije odjevne kombinacije upravo s bijelim cipelama. Mango je odabrao čist i ''nezagađeni'' ton, koji u sklopu sa siluetom čizme predstavlja usku poveznicu s retro trendom koji vlada u kolekcijama za jesen/zimu 2017./2018. 60-te godine kucaju nam na vrata zahvaljujući retro-futurizmu kojeg pronalazimo u svim trgovinama, a tako i bijele čizme iz Manga

Mango 799,90 kn

Upravo su linije ovih čizama još jedna točaka neslaganja, jer se od samog početka ne uklapaju ni u jedan od najpopularnijih trendova ovih mjeseci. Nemaju kitten heel, nema špica, nema čvrstog profila, već zaokružen završetak, srednje visoku kvadratnu petu i liniju na sredini koja se penje uz gležanj. Apsolutno neizbježan wow efekt, koji zahtijeva određenu estetsku predanost onoga tko ih nosi.

Mango 799,90 kn

Pitate se kako ih prirodno integrirati u modnu kombinaciju?

Prvi najočekivaniji i najjednostavniji odgovor bilo bi da ih kombinirate s trapericama i džemperima. Međutim, počele su se pojavljivati fotografije, pa je tako jedan od glavnih Parižanki u svijetu modnih blogerica, ponudila inspirativne kombinacije s Mango bijelim čizmama. Camille je među prvima koji je unijela svoj šarm i ponudila nam improvizirani priručnik o upotrebi bijelih čizama.

Instagram / @camillecharriere

Da, one nisu za svakoga. Da, uopće nisu jednostavne. No, uskoro će preuzeti vaš Instagram feed.