Christian Dior kolekcija na Pariz Fashion Weeku

| Fashion |

Nakon što je u travnju objavljeno da je nakon neslavnog odlaska John Galliana novi kreativni direktor slavne francuske modne kuće Christian Dior, mladi dizajner Raf Simons koji je do tada radio izvrstan posao u modnoj kući Jil Sander, svi koji imaju ikakve veze s modom željno su isčekivali njegovu prvu RTW kolekciju za Christian Dior na Pariz Fashion Weeku, tako da možemo reći da je revija Diora definitivno bila ona za koju se tražila pozivnica više.

Čim su krenuli prvi taktovi pjesme David Bowie-ja, čiji je Raf Simons veliki obožavatelj, svima je bilo jasno da je Simons itekako odlučio ostaviti svoj pečat u kolekciji za modnog giganta kao što je Christian Dior. Kolekcija je započela serijom izvanrednih jednostavnih crnih jakni na modelima koji su imali zavezane svilene marame oko vrata, i time kao da nam je Simons odmah na početku poručio da počinje nova, minimalistička era u Christian Dioru. Očigledno je da je Simons uspio spojiti bogato nasljedstvo Diora, posebno preciznost krojenja sa svojim mladenačkim duhom u kolekciji koja je na trenutke veoma podsjećala na onu haute couture-a koju smo vidjeli prije nekoliko mjeseci.

Lijepa, neobična i pomalo čudna, ali prije svega kirurški precizna kolekcija upravo je ono što smo očekivali od Raf Simonsa. Pristrano mišljenje naše urednice je da je Simons napravio zaista dobru kolekciju koja doduše nije Gallianov Dior na kojeg smo navikli zadnjih godina, ali kao obožavateljica minimalizma misli da Raf Simons ima jasnu viziju kako njegova Dior žena treba izgledati i na jako dobrom putu je da to i ostvari.