Christian Dior: Designer of Dreams najposjećenija je izložba u povijesti V&A

| Fashion |

Christian Dior: Designer of Dreams postala je najposjećenija izložba u povijesti V&A, otkrio je muzej.

Ovo je bila najveća i najopsežnija izložba Dior-a ikad održana u Velikoj Britaniji te je privukla više od pola milijuna posjetitelja.

Kada je izložba zatvorila svoja vrata u nedjelju 1. rujna, posjetilo ju je zapanjujućih 594,994 ljudi, oko 100 000 više od prethodnog zapisa.

Instagram/@dior

Do sada, najposjećenija izložba u povijesti V&A bila je „Alexander McQueen: Savage Beauty“, koja je u tom trenutku bila najveća modna izložba koju je muzej ikad organizirao, sve dok „Christian Dior: Designer of Dreams“ nije otvorena početkom ove godine.

Prateći povijest i utjecaj modne kuće od 1947. do danas, izložba se bavila opsežnim Dior arhivima i modnim kolekcijama kako bi ispitala DNK branda i njegovih šest kreativnih direktora. Prethodno održana u Parizu, izložba je imala novi odjeljak za londonsko izdanje, koji se fokusirao na fascinaciju utemeljitelja Christiana Diora s britanskom kulturom.

Instagram/@dior

Bilo je jasno da su ulaznice za izložbu bile jako tražene nakon što su sve rasprodane u samo tri tjedna. Kao odgovor, V&A je produžila vrijeme izložbe za još sedam tjedana.

„1947. Christian Dior promijenio je lice mode, stvorivši trajnu ostavštinu koja nas i danas inspirira", rekao je Tristram Hunt, direktor V&A. "V&A ima povijest prikazivanja modnih izložbi, pa smo znali da će Christian Dior: Designer of Dreams biti popularan, ali bili smo oduševljeni fenomenalnim odazivom posjetitelja otkad je izložba otvorena u veljači. Želim zahvaliti svima naši posjetitelji koji su došli u tolikoj mjeri da kako bi doživjeli ovaj izvanredni show. " nadodao je Hunt.

Instagram/@dior