Chanel potvrdio: tenisice su ponovo u modi

| Fashion |

Chanel tenisice

Tenisice zadnjih nekoliko sezona doživljavaju veliki modni comeback. Nose se uz svilu, čipku, elegantne kapute i bunde, više nema pravila - šarene, neonske, sportske, kakve god, tenisice su polagano osvajale srca i najokorjelijih fashionistica i ljubiteljica života na visokoj peti. Čak je i Victoria Beckham na društvenim mrežama podijelila fotografiju svojih, iako bi je rado i vidjeli u njima nekad. No unatoč svemu tome, štikla je bila i ostala sinonim za stil i visoku modu - sve do jučer. 

Chanel tenisice
Chanel tenisice

Prvi je prije nekoliko dana Raf Simmons na Dior Couture reviji na pistu pustio nekoliko varijanti tenisica, a sada im je veliki Karl Lagerfeld odao počast tako da su sve manekenke na Chanel Couture reviji nosile - upravo tenisice. Tenisice na najprestižnijoj modnoj reviji u godini, reviji visoke mode zaista su presedan i tako nešto može učiniti samo ekscentrični Karl. Cijela Chanel revija bila je mladenačkija i sportskija nego inače - štitnici za koljena, torbice u struku i punk frizure kao da su odvele Chanel u nekom nepretencioznom i neobičnom smjeru, a opet sve je odisalo Chanelovim potpisom. 

Chanel tenisicer
Chanel tenisice

Chanel i Karl Lagerfeld tako su pokazali kolekciju tenisica od čipke, tvida, šifona, pitonove kože i raznih kristala i šljokica koju je izradio poznati Couture postolarski atelje Massaro. Nježno roza, svijetlo ljubičasta, zlatna, srebrna, bijela ali i crna boje su koje su se pojavljivale na nogama manekenki.  No nisu ovo bile obične tenisice, saznajemo kako je za svaki par bilo potrebno minimalno 30 sati da ih se izradi pa će i njihova cijena biti prigodna - 3.000 eura. Sigurni smo da će unatoč cijeni postati predmet želja svih fashionistica diljem svijeta jer će se ova Chanel revija pamtiti vječno upravo po njima.

Chanel tenisicer
Chanel tenisice

Karl je u svom stilu za Chanel-news izjavio: "Možete biti moderni bez da budete žrtve" te dodao "Ova kolekcija je bez rukavica, bez modnih dodataka, bez torbi - ovdje su bili bitni samo stav, silueta, oblik, rezovi i modna povijest. U razdoblju 1840.-1845. sve su žene nosile ravne cipele, a čini mi se kako se djevojkama i jako svidjelo. S lakoćom su jurile niz stepenice i sve je izgledalo prirodno i mladenački kako sigurno ne bi izgledalo da su bile u visokim potpeticama. Ravnim cipelama dali smo neki novi moderan stav couturu, fleksibilnost između gornjeg i donjeg dijela i lakoću da se kreću".

Sigurni smo kako brojne žene diljem svijeta zadovoljno trljaju ruke pri pomisli kako su tenisice ponovo u modi  te kako se neće baš uvijek morati patiti u neizdrživo visokim potpeticama uz osjećaj krvi koja izvire iz stopala kako bi bile lijepe i u trendu. Hvala Mister Karl!