Chanel pomaže Francuskoj u borbi protiv korona virusa

| Fashion |

Chanel se nakon mnogih luksuznih modnih kuća uključio u borbu protiv koronavirusa. Chanel se u Francuskoj priprema za lansiranje maski. Luksuzna modna kuća trenutno radi na prototipovima koje će francuske vlasti potpisati.

Francuski ministar zdravlja Olivier Veran rekao je da Francuska trenutno koristi 40 milijuna maski za lice svakog tjedna i da je naručila više od milijardu komada, uglavnom iz Kine.

"Danas mobiliziramo naše partnerske proizvođače i timove, uključujući blizu 150 stručnjaka za šivanje iz radionica Haute Couture, Ready-to-Wear i Maisons d'Art, kako bi se proizvele zaštitne maske i zašititna odijela", rekao je Bruno Pavlovsky iz Chanela. Potvrdio je da su započeli postupak odobrenja kod vlasti i da će pokrenuti proizvodnju čim prototipi budu odobreni.

"Chanel je odlučio dati svoju podršku bolnicama i zdravstvenim strukturama tako što je financijski dao 1,2 milijuna eura za hitni fond.Ti će iznosi biti iskorišteni za podršku zdravstvenim radnicima koji su od početka epidemije na prvoj liniji fronta", objasnio je Pavlovsky.

Ova modna kuća također je potvrdila da neće dati otkaz nijjednom od svojih 8.500 zaposlenika u Francuskoj, usprkos izazovima koje je pandemija postavila poduzećima.

Osim Chanela, razni brendovi su se uključili u borbu protiv korona virusa. Burberry sada kreira bolničke haljine i bolnička odijela za Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS), a Christian Siriano i Brandon Maxwell čine isto kako bi pomogli medicinskom osoblju u SAD-u.