Calvin Klein uskoro prekida proizvodnju luksuzne odjeće

| Fashion |

Instagram/ @calvinklein

Iz američke modne kuće Calvin Klein objavili su da uskoro prekidaju proizvodnju luksuznih kolekcija odjeće, a umjesto toga fokusirat će se na postojeće kategorije, uključujući proizvodnju traperica i donjeg rublja.

Ovo priopćenje dolazi nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Calvina Kleina Rafa Simonsa, nekadašnjeg kreativnog direktora kompanija poput Christian Dior i Jil Sander.

Dizajner, koji je promijenio ime kolekcije Calvin Klein u Calvin Klein 205W39NYC, odlučio je prekinuti ugovor o radu koji je trebao isteći u kolovozu ove godine.

Nakon Simonsovog izlaska, kompanija je u siječnju priopćila da planira rebrendirati liniju i upustiti se u potragu za njegovim nasljednikom. Njegova odluka da u potpunosti ukine kolekciju će rezultirati sa 100 otkaza samo u New Yorku i Milanu. Postoje i planovi za zatvaranje milanskog ureda tvrtke.

Izvor upoznat o situaciji potvrdio je Guardianu da brend i dalje planira kreirati VIP haljine za crveni tepih i da će to biti jedini elegantni komadi odjeće koje će nastaviti raditi.

Calvin Klein već traži jednu osobu koja će preuzeti odgovornost za dizajn ove i ostalih kategorija.