Balmain je predstavio nove modele koji zapravo ne postoje

| Fashion |

Balmainovi novi modeli su virtualni. Ove modele, koji zaista izgledaju kao prava ljudska bića, kreirao je fotograf Cameron-James Wilson koji je još 2017. godine u zvijezde lansirao Shudu-koja je sada dobila i pojačanje.

Shudu je prvi virtualni supermodel na svijetu, a iako nije riječ o pravoj osobi, ona ima Instagram profil s preko 420 tisuća pratitelja. Shudu je već bila zvijezda modnih editoriala brojnih časopisa, kao i jedno od lica Fenty Beauty kampanje.

Popularnost virtualnih modela je sve veća pa su se Shudi u editorialu pridružili virtualni modeli pod imenima Margot i Zhi.

Olivier Rousteing je poznat po tome da rad u Balmainu želi podignuti na novu digitalnu, višu razinu pa su virtualni modeli očekivan sljedeći korak.

„Svatko i svi su dobrodošli pridružiti se rastućim redovima Balmain vojske, potrebno je samo da s nama dijele hrabar duh i želju za avanturom baš kao naše nove virtualne ikone – Margot, Shudu i Zhi koje simboliziraju ljepotu, stil i samouvjerenost.“ – glasi priopćenje na službenoj Balmain stranici.