Audrey Hepburn nije se smatrala lijepom?

| Fashion |

"Ja sam samo dobra mješavina mana" izjava je koju je često govorila predivna glumica Audrey Hepburn, iako slovi za jednu od najljepših žena dvadesetog stoljeća i neprikosnovenu modnu ikonu, čiji stilski utjecaji i danas označavaju besprijekornu eleganciju i gracioznost. No, sama glumica, koja je umrla prije dvadeset godina, sebe nije smatrala pretjerano lijepom.

"Stajala bi pred ogledalom i govorila: 'Ne znam zašto me ljudi smatraju lijepom. Ja sam samo dobra mješavina mana". Mislila je da ima velik nos, velika stopala, da je premršava i da nema dovoljno velike grudi", otkrio je njen sin Luca Dotti časopisu Vanity Fair, na čijoj je svibanjskoj naslovnici fotografija legendarne glumice. Intervju sa glumičinim sinom i njen lik na naslovnici potaknuti su izlaskom njegove knjige "Audrey u Rimu", koja uključuje dvije i pol tisuće fotografija njegove majke i njenog života u talijanskoj prijestolnici prikupljenih iz različitih izvora.

Ono što iznenađuje, kako je naglasio, je da i na fotografijama tadašnjih paparazzija ona izgleda savršeno. Njena modna opsesija bile su marame, ali nosila ih je iz nužde. Marama oko glave i velike sunčane naočale dozvoljavale su joj da ne privlači pretjeranu pažnju prolaznika dok je obavljala kupovinu i ostale svakodnevne aktivnosti.

Njen sin nije propustio istaknuti i da se Audrey nije bojala starenja. "Uvijek ju je iznenađivalo koliko truda žene ulažu ne bi li izgledale mlađe. Ona je ustvari bila jako sretna što stari. To je za nju značilo više vremena za sebe, za obitelj i udaljavanje od ludila mladosti i ljepote, koje nameće Hollywood."