Anna Wintour odgovara svim kritičarima: Naslovnica je dirljiva i šarmantna

| Fashion |

Internet i ostale medije  protekla je dva dana podijelila, ali i zabavila naslovnica američkog izdanja Voguea za mjesec travanj na kojoj se nalaze zagrljeni Kim Kardashian i Kanye West. Odavno neka naslovnica ili čak editorijal nisu podignuli toliko bure, no čini se kako sve što ima predznak "Kimye" izaziva pozornost javnosti. Iako kritike na račun slavnog para, bilo one opravdane ili neopravdane pljušte sa svih strana, a većina se ne može ni usuglasiti je li naslovnica dobra ili je pak potpuni promašaj, najveći broj ljudi iz modnog svijeta se nije obrušio na Kim i Kanyea nego na Annu Wintour. Najslavnija urednica na svijetu, kojoj se nerijetko tepa da je i najmoćnija žena na svijetu, pokleknula je pred svojim obećanjima kako jedna Kim Kardashian nikada neće dospjeti na naslovnicu Voguea sve dokle je ona na čelu prestižnog magazina No, ispostavilo se drugačije. Kim se zadovoljno smješka u bijeloj vjenčanici i zagrljaju svog voljenog Kanyea, a Anna Wintour trpi salve kritika. Iako rijetko daje izjave, izgleda da joj je dozlogrdilo pa je danas staloženo i u svom stilu objasnila svoje viđenje stvari: 

"Jedna od posebnosti uređivanja Voguea, koja je u njegovoj dugoj tradiciji, jest u tome što je u mogućnosti istaknuti ljude koji definiraju kulturu u određenom trenutku, koji uzburkavaju stvari i čija prisutnost u svijetu oblikuje način na koji mi doživljavamo i vidimo taj isti svijet. Mislim da se svi možemo složiti da ta uloga trenutno pripada Kim i Kanyeu. Što se naslovnice tiče, mislim da je ona šarmantna i dirljiva i bila je u potpunosti naša ideja. Trač da me je Kanye West molio da stavim njega i njegovu zaručnicu na naslovnicu je samo to, obični trač. Iako takve stvari prodaju novine, u ovom slučaju to naprosto nije istina". 

Ostavljamo vama da ocijenite je li ova naslovnica plod dugotrajnog Kanyeovog lobiranja ili je stvarno ideja same Wintour, a ako vam je slučajno promaknulo ono o čemu bruji cijeli svijet, pogledajte sada.

Kim i Kanye na naslovnici Voguea