Ana Maria Ricov snimila novu kampanju za proljeće/ljeto

| Fashion |

Ana Maria Ricov proljeće/ljeto 2013.

Ana Maria Ricov, modna dizajnerica poznata po vrhunskim krojevima i istančanoj modnoj estetici, snimila je novu kampanju za kolekciju koja se upravo nalazi u prodaji. Nakon što je kolekcija pokupila izvrsne kritike prilikom predstavljanja na Fashion.hr-u, Ana Maria udružila je snage s poznatom modnom fotografkinjom Jelenom Balić te je nastala i popratna kampanja.

Ana Maria Ricov proljeće/ljeto 2013.
Ana Maria Ricov proljeće/ljeto 2013.

Pred objektiv Jelene Balić stala je Monika Hiržin, poznata hrvatska manekenka i zaštitno lice nove AMR kolekcije. Jedna od najzaposlenijih domaćih manekenki sezonama surađuje s Ana Mariom, a u svojoj bogatoj karijeri snimila je i kampanju za liniju Love Moschino, te veliki broj editorijala za hrvatske i strane časopise. Ana Maria Ricov izbrala ju je za zaštitno lice nove kampanje jer svojim izgledom i stavom idealno predstavlja AMR estetiku. Za Monikin make-up na kampanji bila je zadužena Petra Sever.

Ana Maria Ricov proljeće/ljeto 2013.
Ana Maria Ricov proljeće/ljeto 2013.

Kolekcijom prevladavaju transparentne tkanine, koje u kombinaciji sa gustim, neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti. Prozirnost tkanina sugerira potrebu za slojevitim kombiniranjem odjevnih predmeta, koji rezultitaju različitost  dužina i svojevrsni kolaps mini-midi-maxi. Paletu boja čine takozvane "ne boje", nezaobilazna crna, prljavo bijela, krem te tonovi sive. Tkanine koje prevladavaju kolekcijom su viskoza, pamuk i lan.