Ana Maria Ricov predstavlja novu kampanju

| Fashion |

Nakon što je na nedavno održanom BIPA FASHION.HR modnu publiku, ali podjednako i kritiku, oduševila novom kolekcijom, poznata dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju u kojoj moda, priroda i fotografije stvaraju izvrstan spoj koji naglašava važnost sklada čovjeka i same prirode.

Ana Maria Ricov predstavlja novu kampanju
Ana Maria Ricov

Nova jesensko-zimska kolekcija temelji se na japanskom tradicionalnom pogledu na estetiku pod nazivom Wabi-Sabi. Ovaj pojam opisuje se kao ljepota koja je nesavršena, nestalna i nepotpuna. Njene karakteristike uključuju asimetriju, jednostavnost te razlomljenost, a ujedno uvažavaju i strogost, grubost te sirovost. Upravo takvim pristupom u stvaranju je naglašena životna povezanost sa zenom te važnost sklada čovjeka i prirode.

Ana Maria Ricov predstavlja novu kampanju
Ana Maria Ricov

“Fuzija tih elemenata provlači se kroz odjevne predmete u smislu asimetričnih traka koje sugeriraju nestalnost i razlomljenost te nezavršeni i sirovi rubovi koji upućuju na nepotpunost i nesavršenost. Spoj stroge i razlomljene forme daje na dinamici i razigranosti kolekcije, a spoj finih i grubljih tkanina upućuje na mogućnost nošenja u svim prilikama. Fokus je također stavljen na lakoću nošenja i savršenu funkcionalnost odjevnih predmeta”, objasnila je Ana Maria Ricov.

Ana Maria Ricov predstavlja novu kampanju
Ana Maria Ricov

Kolekcijom dominira kolorit zagasitijih i suptilnijih tonova. Kroz paletu crne, antracit i oker boje, pojavljuje se i crvena kao akcent kolekcije koja je izvrsno osvježenje te stavlja naglasak na prethodno spomenutu životnu povezanost. Kroz odjevne predmete provlači se kombinacija matiranih i svjetlucavih grubljih tkanina, poput sirove vune, viskoze i umjetne kože, a kao kontrast prisutne su i nježne svjetlucave te reljefne tkanine u svilenom muslinu i organdiju. Ana Maria Ricov i u novoj kolekciji ostaje vjerna svojoj prepoznatljivoj estetici koja savršeno spaja funkcionalnost odjevnog komada, ali i želju moderne žene da u svakoj prigodi izgleda posebno, originalno, ali i elegantno i profinjeno. Tako u novoj Wabi-Sabi kolekciji podjednako dominiraju svakodnevni komadi, poput kaputa, bluza i hlača, ali i svečanijih kreacija u srebrnoj i bijeloj boji. No, unatoč tome svaki pojedini komad se može izvrsno međusobno kombinirati, što ujedno naglašava promišljenost kreiranja svakog pojedinog komada te oko za detalje kojima Ana Maria Ricov besprijekorno barata.