Ana Maria Ricov kreira za nesputane žene

| Fashion |

Ana Maria Ricov jesen-zima 2012./13.

Mlada hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za najnoviju kolekciju. Nakon prikazivanja kolekcije u ožujku na Fashion.hr-u, snimljena je i kampanja koja prati dolazak kolekcije u prodaju. Fotografije je snimila naša poznata fotografkinja Jelena Balić, a zaštitno lice nove Ana Marijine kampanje prelijepa je hrvatska manekenka Tatjana Galić. Make-up potpisuje Ivana Zečić.

Stvarajući svoju kolekciju Ana Maria Ricov zamišlja ženu koja u svojoj odjeći mora provesti veći dio dana te se osjećati nesputano i slobodno. Iz tog razloga odabrala je prirodne materijale poput vune, pamuka i viskoze. Paleta boja sastoji se od vrlo umjerenih tonova crne i sive koje su u nekim momentima razbijene jarkom zelenom i ljubičastom. U samoj osnovi kolekciju karakterizira slobodna forma te tehnika rešetkastog nabiranja tkanina. Takav tip nabiranja pruža odjevnim predmetima jednu sasvim novu i razigranu dimenziju. Samim time odjevni predmeti djeluju vrlo ležerno, ugodno, a opet vrlo funkcionalno.

„Kolekcija je u ožujku dobila puno pozitivnih komentara, a kampanja je snimljena popratno, uz dolazak same kolekcije u prodaju. Iznimno sam zadovoljna i kampanjom i cijelim timom koji je radio na snimanju. Izabrala sam Tatjanu za zaštitno lice jer mi se izvrsno uklopila u priču. Sada sam u finalnoj fazi pripremanja nove kolekcije, koja će ubrzo biti predstavljena i veselim se reviji koja slijedi“  izjavila je Ana Maria Ricov.